Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Et splittet USA på den gale kurs går til midtvejsvalg

Frygten for vold og uroligheder er en del af bagtæppet ved dagens midtvejsvalg og vidner om et land, hvor meget går den gale vej.

Frygten for vold og uroligheder er en del af bagtæppet ved dagens midtvejsvalg og vidner om et land, hvor meget går den gale vej.

I dag går Amerika til midtvejsvalg. Det burde være en festdag, hvor vælgerne skal beslutte, hvem de ønsker, skal være deres folkevalgte på Capitol Hill de næste to år. Sådan er det bare ikke, desværre. For der er ikke meget demokratisk feststemning over sitautionen i USA i de her dage. Tværtimod giver mange amerikanere udtryk for at de frygter vold ved dagens valg eller i kølvandet derpå.

Lad den lige synke ind et øjeblik. Ved dagens midtvejsvalg er amerikanerne bange for at det kan udvikle...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet ‘JFK100’, ‘Modet Til Visioner’, ‘Glimt Af Amerika’, ‘KENNEDY – Historien Om USA’s Største Politiske Dynasti’ og seneste 'De Største Taler'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i vinteren 2024.

Læs også:

Business

Den amerikanske jobskabelse brager derudaf - og det i et omfang, som er overraskende, lyder vurderingen fra Nykredits Frederik Engholm.

Politisk analyse

Sagen om klassificerede dokumenter martrer den amerikanske præsident og intet tyder på at hverken Biden eller hans team kan lukke sagen.

Business

Målet fra Centralbanken er fortsat klart: inflationen skal bekæmpes. Men der er skruet ned for den barske retorik, lyder analysen fra Mikael Milhøj.

Interview

I dag udkommer Niels Krause-Kjær med fjerde bind i successerien om journalisten Ulrik Torp. Vi har i den forbindelse spurgt indtil Krause-Kjærs yndlings amerikanske...

Copyright © 2021 Kongressen