Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

FN – stadig vores sidste bedste håb?

På årsdagen for San Fransisco konferencen i 1945, giver Kongressen.com en status på, hvorvidt FN stadig udfylder den rolle, som organisationen blev sat i verden for.

På årsdagen for San Fransisco konferencen i 1945, giver Kongressen.com en status på, hvorvidt FN stadig udfylder den rolle, som organisationen blev sat i verden for.

I dag er det 77 år siden, at San Fransisco konferencen blev skudt i gang. Den mundede ud i at danne grundlag for menneskerettighedskonventionen og det senere fundament for etableringen af FN. I løbet af de seneste otte årtier har FN været stået for den liberale verdensorden, som både har været i medvind og modvind. Organisationen er det ultimative symbol på overstatslig samarbejde, samhandel og fred, men også på multilateralismens udfordringer, begrænsede gennemslagskraft og manglende juridiske...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Kaia Fallinge læser statskundskab på København Universitet. Hun har tidligere studeret Philosophy, Politics & Economics på King’s College London. Tilknyttet Kongressen.com som redaktionssekretær

Læs også:

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Obamaland

Hør syvende afsnit af Obamaland om økonomien og ledigheden her.

Copyright © 2021 Kongressen