Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Fra ukendt kabinetmedlem til præsident på ét splitsekund

En kendt TV-serie har sat fokus på en ellers ukendt tradition i forbindelse med Joe Bidens tale til nationen onsdag nat dansk tid.

I 2016 havde NBCs nye krimiserie Designated Survivor præmiere. I hovedrollen er Kiefer Sutherland, hvis rolle, Tom Kirkman, er kabinetmedlem i den amerikanske regering. I forbindelse med præsidentens årlige tale til nationen, også kaldet State of the Union, er Kirkman blevet udvalgt til at være designated survivor, hvori han er blevet placeret i et topsikret lokale på en hemmelig lokation langt væk fra Capitol Hill, hvor talen skal finde sted. Formålet er, at Kirkman skal tage over som præsiden...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Andreas Brunebjerg Jørgensen er uddannet journalist fra Syddansk Universitet med speciale i amerikanske forhold. Han var researcher på bogen 'Export Across The Pond' og er tilknyttet Kongressen.com som indenrigs- og erhvervsskribent. Mobil: 53707116 Mail: andreas@kongressen.com

Læs også:

Interview

Biden-administrationen har godkendt et olieprojekt i Alaska. Dét har givet massiv kritisk, især på de sociale medier.

Interview

Kongressen.com har mødt den amerikanske journalist Lee Fang til en snak om særinteressepenges invasion af amerikansk politik.

Premium

Kongressen.com ser tilbage på Irak-krigen, der i dag for 20 år siden officielt blev igangsat af George W. Bush.

Interview

Jonas Eriksson er netop udkommet med sin anmelderroste debutroman. Inspirationskilderne til sit spirende forfatterskab skal blandt andet findes i den amerikanske sci fi-litteratur.

Copyright © 2021 Kongressen