Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Fremtidens transatlantiske samarbejde hviler på amerikanske skuldre

“Både EU’s forsvarspolitiske udvikling og relation med NATO afhænger af USA’s politiske udvikling de kommende år,” mener professor Marlene Wind.

"Både EU’s forsvarspolitiske udvikling og relation med NATO afhænger af USA’s politiske udvikling de kommende år," mener professor Marlene Wind.

I dag d. 9. maj fejrer vi Europadagen. Det er 72 år siden, at den franske udenrigsminister, Robert Schuman, i en tale opfordrede Frankrig, Tyskland og andre interesserede lande til at samarbejde om kul- og stålproduktion. Nu sidder vi her i 2022 med en Europæisk Union og endvidere et transatlantisk samarbejde. Men hvordan kommer fremtidens transatlantiske relation til at se ud, og hvad afhænger den af? Det spørger Kongressen.com professor Marlene Wind om.

Marlene Wind er professor i stat...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Kaia Fallinge læser statskundskab på København Universitet. Hun har tidligere studeret Philosophy, Politics & Economics på King’s College London. Tilknyttet Kongressen.com som redaktionssekretær

Læs også:

Courtroom

Kamala Harris’ fortid hos anklagemyndigheden giver hende nogle vigtige redskaber i valgkampen mod Donald Trump.

Politisk analyse

Donald Trump står nu over for en ny modstander ved præsidentvalget - og det bliver derfor nødvendigt for Republikanerne at justere strategien.

Politisk analyse

Det var i en skriftlig erklæring at Joe Biden indstillede sin valgkamp - og foreløbig virker præsidentens kommunikationsstrategi

Politisk analyse

Joe Biden har søndag aften meddelt at han trækker sig som demokratisk præsidentkandidat og i stedet støtter vicepræsident Kamala Harris.

Copyright © 2021 Kongressen