Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Fremtidens transatlantiske samarbejde hviler på amerikanske skuldre

“Både EU’s forsvarspolitiske udvikling og relation med NATO afhænger af USA’s politiske udvikling de kommende år,” mener professor Marlene Wind.

I dag d. 9. maj fejrer vi Europadagen. Det er 72 år siden, at den franske udenrigsminister, Robert Schuman, i en tale opfordrede Frankrig, Tyskland og andre interesserede lande til at samarbejde om kul- og stålproduktion. Nu sidder vi her i 2022 med en Europæisk Union og endvidere et transatlantisk samarbejde. Men hvordan kommer fremtidens transatlantiske relation til at se ud, og hvad afhænger den af? Det spørger Kongressen.com professor Marlene Wind om.

Marlene Wind er professor i stat...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Skrevet af

Kaia Fallinge læser statskundskab på København Universitet. Hun har tidligere studeret Philosophy, Politics & Economics på King’s College London. Tilknyttet Kongressen.com som redaktionssekretær

Læs også:

Business

Det amerikanske boligmarked er udfordret og almindelige mennesker har sværere end tidligere ved at få råd til et sted at bo, fortæller Nykredits Frederik...

Business

Forsker fra SDU vurderer, at de høje benzinpriser kan hjælpe republikanerne med at vinde flertallet tilbage i Kongressen ved midtvejsvalget.

Business

De amerikanske forbrugere ser pessimistisk på fremtiden, som følge af inflationen, lyder analysen fra Mikael Milhøj fra Danske Bank.

Podcast

Hør POTUS om USA's 10. præsident, John Tyler, her.

Copyright © 2021 Kongressen