Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Fremtidens transatlantiske samarbejde hviler på amerikanske skuldre

“Både EU’s forsvarspolitiske udvikling og relation med NATO afhænger af USA’s politiske udvikling de kommende år,” mener professor Marlene Wind.

"Både EU’s forsvarspolitiske udvikling og relation med NATO afhænger af USA’s politiske udvikling de kommende år," mener professor Marlene Wind.

I dag d. 9. maj fejrer vi Europadagen. Det er 72 år siden, at den franske udenrigsminister, Robert Schuman, i en tale opfordrede Frankrig, Tyskland og andre interesserede lande til at samarbejde om kul- og stålproduktion. Nu sidder vi her i 2022 med en Europæisk Union og endvidere et transatlantisk samarbejde. Men hvordan kommer fremtidens transatlantiske relation til at se ud, og hvad afhænger den af? Det spørger Kongressen.com professor Marlene Wind om.

Marlene Wind er professor i stat...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Kaia Fallinge læser statskundskab på København Universitet. Hun har tidligere studeret Philosophy, Politics & Economics på King’s College London. Tilknyttet Kongressen.com som redaktionssekretær

Læs også:

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Copyright © 2021 Kongressen