Kongressen.com
Feature Premium

Her er Trumps gladeste givere

I 2016 var en stor del af Trumps kampagne finansieret af ham selv. Billedet er helt omvendt i 2020, for her har mange rige donorer spyttet store summer i krigskassen.

Angiveligt brugte Donald Trump omkring 66 millioner dollars af sine egne penge i 2016. Denne gang er beløbet efter sigende nede på under 10.000 dollars. Men det gør ikke så meget, for hans kampagne høvler stadig store penge ind via de såkaldte Super PACs (political action committee), da loftet for personlige donationer til kandidaterne er på godt 5.000 dollars om året. Derimod er der intet loft for donationer til Super PACs, og det nyder kandidaterne i høj grad godt af.

Frem til den 31. august havde Donald Trumps kampagne i følge FEC (Federal Election Committee) samlet 471 millioner dollars ind. Her er top fem over de største donorer til præsidentens genvalgskamp:

 1. Timothy Mellon, Pan Am Systems: 10 millioner dollars
  Med mere end 10 millioner dollars i donationer er den relativt ukendte rigmand og barnebarn af den tidligere nationalbankdirektør Andrew Mellon den største donor til Trumps kampagne. Mellons millioner kommer fra firmaet Pan Am Systems, der med base i New Hampshire leverer reservedele til transportsektoren, hovedsageligt togtransport.
 2. Kelcy Warren, Energy Transfers: 10 millioner dollars
  Den kontroversielle Dakota Access Pipeline kan få dødsstødet af Joe Biden, hvis han vinder valget. Tanken er luftet og derfor har Energy Transfers stenrige ejer Kelcy Warren smidt godt 10 millioner dollars i Trumps kampagne alene i 2020.
 3. Geoffrey Palmer, GH Palmer Associates: 6 millioner dollars
  Ligesom præsidenten betegner Geoffrey Palmer sig selv som mogul indenfor ejendomsbranchen. Med base i Los Angeles handler han med store, eksklusive villaer i området. Palmer har også haft plads i Trumps særlige task force for genoprejsning af det industrielle USA.
 4. Linda McMahon, America First Action: 4,5 millioner dollars
  Billederne rigmanden Trump i ringen sammen med fribryderne i showdisciplinen wrestling har de fleste set. Hans venskab med wrestling-kongen og en af opfinderne af selve konceptet, Vince McMahon er også velkendt (se videoen herunder). McMahons hustru har fået lov til, på vegne af sin mand, at sende millioner i retning af præsidentens genvalg.
 5. Stephen Schwarzman, The Blackstone Group: 3 millioner
  Endnu en ejendomsspekulant, denne gang med et for Danmark kendt navn. Det er selvsamme Blackstone Group, der over de seneste par år har investeret tungt i det danske marked, som også står bag en massiv pengetilføjelse til Trumps genvalgskampagne. Schwarzmann har også siddet i den særlige task force for genrejsning af den amerikanske industri.

Kilder: FEC.gov, Investopedia.com, Bloomberg.com, Forbes.com

Allerede medlem? Log ind her. Har du ingen adgangskode, så klik på "glemt/mangler din adgangskode?" nedenfor:

Læs også

Vejen til 270: Wisconsin

Otto Lykketoft

Digital fundraising er det nye sort

Camilla Sebelius Winther

Valget, der i virkeligheden er vigtigst for din virksomhed

Emil Friis Lauszus

Dyr kampagne: Kandidater sætter annonce-rekord på Facebook

Katrine Villarreal Villumsen

Trump forsøger at gøre olie til et valgtema for at vinde Texas

Christian Damgaard Qvist

Uncle Joe og den danske forbindelse

Kongressen