Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Historiske konturer tegner sig for mere central magt i USA

Til trods for det amerikanske individualistiske fundament, tegner der sig et modstridende billede af, at amerikanere tilvælger fagforeninger, central magt og den føderale stat.

Til trods for det amerikanske individualistiske fundament, tegner der sig et modstridende billede af, at amerikanere tilvælger fagforeninger, central magt og den føderale stat.

På den ene side har USA aldrig været mere ulige end nu. Som historikeren og økonomen Adam Tooze deklarerede tilbage i 2018, er “USA i færd med at blive mere økonomisk ulige end den generelle forståelse.” Det er kommet flere milliardærer til, mens medianvælgeren savner reallønsstigninger på nu 4. årti. USA's venstreorienterede parti, Demokraterne, har fejlet i at være underklassens stemme, men er i stedet begyndt at søge efter potentielle vælgere blandt byernes kulturradikale mikrokosmos, hvor p...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Kaia Fallinge læser statskundskab på København Universitet. Hun har tidligere studeret Philosophy, Politics & Economics på King’s College London. Tilknyttet Kongressen.com som redaktionssekretær

Læs også:

Interview

'Retfærdighed for Emmet Till' giver en hel ny generation indblik i en af USA's mest forfærdelige mord, mener amerikansk forsker.

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Copyright © 2021 Kongressen