Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Historiske konturer tegner sig for mere central magt i USA

Til trods for det amerikanske individualistiske fundament, tegner der sig et modstridende billede af, at amerikanere tilvælger fagforeninger, central magt og den føderale stat.

Til trods for det amerikanske individualistiske fundament, tegner der sig et modstridende billede af, at amerikanere tilvælger fagforeninger, central magt og den føderale stat.

På den ene side har USA aldrig været mere ulige end nu. Som historikeren og økonomen Adam Tooze deklarerede tilbage i 2018, er “USA i færd med at blive mere økonomisk ulige end den generelle forståelse.” Det er kommet flere milliardærer til, mens medianvælgeren savner reallønsstigninger på nu 4. årti. USA's venstreorienterede parti, Demokraterne, har fejlet i at være underklassens stemme, men er i stedet begyndt at søge efter potentielle vælgere blandt byernes kulturradikale mikrokosmos, hvor p...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Kaia Fallinge læser statskundskab på København Universitet. Hun har tidligere studeret Philosophy, Politics & Economics på King’s College London. Tilknyttet Kongressen.com som redaktionssekretær

Læs også:

Politisk analyse

Det blev et noget længere møde i Det Hvide Hus end forventet for Mette Frederiksen - hvilket kun forstærker NATO-spekulationerne.

Feature

Kongressen.com var med, da Joe Biden mandag havde besøg af Mette Frederiksen.

Interview

Ifølge Jonas Parello-Plesner er det ikke uden symbolsk betydning, at Mette Frederiksen besøger Det Hvide Hus på Grundlovsdag.

Podcast

Hør Reaganland om Reagans eftermæle og hvordan Det Republikanske Parti blev The Party Of Reagan her.

Copyright © 2021 Kongressen