Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

“Honey, I forgot to duck”

Den 30. marts 1981 forsøgte John Hinckley Jr. at dræbe præsident Ronald Reagan. Motivet var, at han ønskede at gøre indtryk på skuespillerinden Jodie Foster. Hinckley blev anholdt og var i forvaring frem til 2016, hvor han blev løsladt.

Det lignede ellers en dag som så mange andre i Washington D.C. Foråret var for alvor ved at få fat i den amerikanske hovedstad, hvor man et par måneder forinden havde fejret indsættelsen af den nye præsident, Ronald Reagan. Reagan havde knusende besejret demo...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen