Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Hverdag i Ohio igen

Efter at have været i hele verdens og ikke mindst de to præsidentkandidaters fokus det forgangne år, er det igen blevet hverdag i Ohio. Borgerne har fået nok af politisk varm luft. Nu vil de have de politikere, de valgte, til at bakke deres løfter op med handling

Af Zoe Thomas

CANTON, OHIO: Det er ved at blive hverdag i Ohio igen. Efter at have været i hele verdens søgelys som en af de vigtigste svingstater i forbindelse med præsidentvalget, har valgcirkusset forladt byen igen, og dagligdagen melder sig igen. Efter at politikerne igennem flere måneder skabte kaos og strøede om sig med gyldne løfter, mener borgerne i Ohio nu, at det er på tide, at de løfter bakkes op med handling. For fremtiden i Ohio ser langt fra rosenrød ud og der er nok af problemer at tage fat på. Hellere i dag end i morgen, mener borgerne, der oven på valgkampen er overmættede med politisk luftsteg og vindfrikadeller.

Det er ellers ikke, fordi Ohio ikke har kendte og erfarne folk til at repræsentere dem i Washington D.C. I Senatet er demokraten Sherrod Brown kendt for sine klare liberale standpunkter, mens hans senatorkollega, republikaneren Rob Portman, var manden, der hjalp Mitt Romney med at forberede debatterne mod præsident Obama under valgkampen. Den erfaring bliver der brug for, hvis valgkampens løfter skal indfries, nu hvor hverdagen er vendt tilbage i Ohio.

Stadig rester af valgkampen tilbage
For at forstå, hvad det i praksis vil sige, at hverdagen er vendt tilbage efter valgkampen, er trafik et godt sted at starte. Mange borgere kan nu planlægge deres morgentransport uden at skulle forholde sig til, hvor enten præsident Obamas eller Mitt Romneys bilkortege måtte befinde sig. De skal heller ikke dagligt forholde sig til de mange politiske stridigheder, der har været med til at skabe en dårlig stemning mellem mange borgere i delstaten. Ofte kom naboer op og skændes over landets fremtid, men selv om det er blevet bedre efter valgkampen er overstået, hænger der fortsat lidt ved, og sådan bliver det nok ved med at være lidt endnu, er forventningen i Cleveland:
”Der er to ting, man bare ikke bør tale om, nemlig penge og politik, og det er alt, vi har hørt om det seneste år,” som Dvaugh Collins, en lokal Cleveland-beboer, siger det.

Nu skal politikerne arbejde for os
Collins er blot en af de mange Ohio-borgere, der håber, at de politikere, der blev valgt til at løse de mange problemer blandt andet med arbejdsløshed, nu vil tage affære. For efter at have brugt lang tid på at hjælpe med at føre valgkamp for de forskellige kandidater, føler borgerne nu, at de har krav på resultater:
”Vi stemte dørklokker og var en del af telefonholdet for både præsident Obama og Sherrod Brown, så nu er det deres tur til at arbejde for os,” forklarer Mary Khunes, som forlod sit job som sygeplejerske på et plejehjem i West Virginia for i stedet at arbejde som politisk organisator for en fagforening i Ohio.

Men spørgsmålet er, hvor meget reel handling, Mary Khunes og de mange andre, der var en del af valgkampen, kan forvente den kommende tid. Valgresultatet blev en blandet landhandel af demokrater og republikanere, hvilket betyder, at de to parter, der brugte måneder på at angribe hinanden, nu skal samarbejde, hvis der skal ske fremskridt. Det kan godt blive vanskeligt, ikke mindst fordi der allerede er midtvejsvalg igen om knap to år, og der derfor kan tænkes at gå taktik i den.

Problemerne forsvandt ikke med valgreklamerne
Håbet blandt de lokale er dog fortsat, at politikerne vil parkere taktiske overvejelser og i stedet smøge ærmerne op og arbejde for at løse delstatens problemer. Nøjagtig som de lovede under valgkampen. En valgkamp, der til sidst hang folk langt ud af halsen. Derfor er der heller ikke meget tid at gøre godt med for de folkevalgte, hvis ikke skuffelsen for alvor skal brede sig. For udfordringerne er ikke blevet mindre, selv om det igen er blevet hverdag i Ohio, og der ikke længere er valgreklamer i tv og på telefonsvareren.

Zoe Thomas er bachelor i international relations fra St. Andrews University i South Carolina. Har desuden en mastergrad i journalistik blandt andet fra University of London. Er oprindeligt fra Brooklyn, New York og bor nu i Ohio, hvorfra hun dækker amerikansk politik og samfundsforhold for Kongressen.com

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen