Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Hvor fri skal aborten være i USA?

Stilhed før abortstormen i Højesteret netop nu. Fronterne er trukket skarpt op, men hvor fri aborten skal være i USA, er stadig usikkert.

Stilhed før abortstormen i Højesteret netop nu. Fronterne er trukket skarpt op, men hvor fri aborten skal være i USA, er stadig usikkert.

Om to uger skal Højesteretsdommerne høre argumenterne i sagen Dobbs v. Jackson Women's Health Organization. En sag der potentielt drastisk kan indskrænke den fri abort i USA. Fem af Højesteretsdommerne stemmer er så godt som givet på forhånd, men de sidste fire afgørende stemmer er ikke nødvendigvis skåret i sten.

Når det kommer til spørgsmålet om abort kan ni Højesteretsdommere mere eller mindre i tre grupper. Dem som er imod den fri abort, dem som er for den fri abort, og dem som vægter be...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Obamaland

Hør syvende afsnit af Obamaland om økonomien og ledigheden her.

Copyright © 2021 Kongressen