Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Hvor fri skal aborten være i USA?

Stilhed før abortstormen i Højesteret netop nu. Fronterne er trukket skarpt op, men hvor fri aborten skal være i USA, er stadig usikkert.

Om to uger skal Højesteretsdommerne høre argumenterne i sagen Dobbs v. Jackson Women's Health Organization. En sag der potentielt drastisk kan indskrænke den fri abort i USA. Fem af Højesteretsdommerne stemmer er så godt som givet på forhånd, men de sidste fire afgørende stemmer er ikke nødvendigvis skåret i sten.

Når det kommer til spørgsmålet om abort kan ni Højesteretsdommere mere eller mindre i tre grupper. Dem som er imod den fri abort, dem som er for den fri abort, og dem som vægter be...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Skrevet af

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Feature

Det lysner omsider for danske studerende, der gerne vil læse i USA.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Premium

Afroamerikanere har spillet en betydningsfuld rolle i North Carolinas historie på godt og ondt

Podcast

Hør POTUS om USA's femte præsident, James Monroe, her.

Copyright © 2021 Kongressen