Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Hvor står USA i striden om Taiwan?

Kongressen.com bringer her et uddrag af Jonas Parello-Plesners nye bog ‘Kampen Om Taiwan’.

I dag udkommer bogen 'Kampen Om Taiwan', skrevet af den tidligere topdiplomat i både USA og Kina, Jonas Parello-Plesner. Efter aftale med forlaget Gyldendal bringer Kongressen.com her et uddrag fra et af bogens kapitler.

Af Jonas Parello-Plesner

Direktør, Alliance of Democracies og forfatter til bogen 'Kampen Om Taiwan'

Drejer vi rundt på kloden og spørger om Taiwans rolle i Wash ington, får man et „it’s complicated“-svar. Indtil 1979 anerkendte USA Republikken Kina, altså styret i Ta...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Politisk analyse

Med Dianne Feinsteins død er en institution i Senatet gået bort - og nu er spørgsmålet, hvem der bliver hendes efterfølger.

Courtroom

Kevin McCarthy har sat gang i forberedelserne til en rigsretssag mod Biden for at tilfredsstille den yderste højrefløj i partiet

Politisk analyse

Flere republikanske kandidater langede i nattens debat ud efter Trump i håbet om han vil deltage i kommende debatter. Det sker dog næppe.

Clintonland

Hør ottende og sidste afsnit af Clintonland om Bill og Hillary Clinton her.

Copyright © 2021 Kongressen