Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Hvor stor en rolle vil Ketanji Brown Jackson spille i Højesteret?

Ketanji Brown Jackson er nu godkendt som Højesteretsdommer, men hvor stor indflydelse vil hun få som dommer mod et konservativt flertal?

Ketanji Brown Jackson er nu godkendt som Højesteretsdommer, men hvor stor indflydelse vil hun få som dommer mod et konservativt flertal?

Ketanji Brown Jackson blev torsdag d. 7. april valgt som ny Højesteretsdommer. Jackson bliver dermed den første kvindelige afroamerikanske højesteretsdommer. Men selvom det er en stor sejr for Demokraterne, så kommer valget af Jackson på nuværende tidspunkt til at skabe store ændringer i samfundet.

Med 53 ud af 100 stemmer i Senatet blev Ketanji Brown Jackson valgt som den 116. dommer ved en amerikanske Højesteret. Jackson er den første afroamerikanske kvinde til at blive valgt, og med hende...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Interview

'Retfærdighed for Emmet Till' giver en hel ny generation indblik i en af USA's mest forfærdelige mord, mener amerikansk forsker.

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Copyright © 2021 Kongressen