Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Hvornår bliver ‘Madam President’ virkelighed i USA?

Næste års præsidentvalg ligner et valg mellem to ældre mænd og spørgsmålet er, hvornår USA en dag vælger den første kvindelige præsident

USA er mulighedernes land. Men for hvem? Gælder det for alle? Verdens supermagt har stadig ikke haft en kvindelig leder, og der er meget der tyder på, at vælgerne og samfundets stadig ikke er helt klar til det. Nu ser man dog ind i et valg hvor de formodede præsidentkandidaterne er godt oppe i årene, og i hvert fald den ene af de to vicepræsidentkandidater er en kvinde. Derfor er det oplagt at stille skarpt på, hvorvidt og hvordan amerikanerne kan blive klar til en ”Madam President”, og ikke mi...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Dorte Rasmussen er cand.mag. i Amerikanske Studier fra Syddansk Universitet med speciale i negative kampagneføring i præsidentvalgkampe. Hun har boet to år i USA - både som udvekslingsstudent på California State University i Bakersfield, samt som redaktionsmedarbejder for Infomedia. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigspolitisk skribent.

Læs også:

Interview

Opiodkrisen hærger og er efterhånden så omfattende, at den formentlig ikke kan udryddes, men kun nedbringes, lyder analysen fra ekspert.

Business

Biden går lige nu en vanskelig linedans, hvor han gerne vil regulere big tech og samtidig undgå at svække USA's konkurrencedygtighed.

Courtroom

Etårigt vindue til at anlægge retssag i forældede sager om seksuelle overgreb var en stor succes, men er nu lukket

Courtroom

Trump vandt første slag i Colorado og kan blive på stemmesedlen, men tabte måske en større kamp

Copyright © 2021 Kongressen