Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Kultur

I Sallie’s fodspor

Det er snart 70 år siden den første cheeseburger blev serveret i Danmark. Kongressen.com har været på besøg på dineren Sallie’s, hvor det hele fandt sted.

Det er snart 70 år siden den første cheeseburger blev serveret i Danmark. Kongressen.com har været på besøg på dineren Sallie's, hvor det hele fandt sted.

Af Rebecca Barker

Hvis ikke man vidste bedre, kunne man meget vel fristes til at tro, at man befandt sig et sted i Amerika. Det er dog ikke helt tilfældet. For selv om alt andet på dineren Sallie's er så amerikansk som det kan være, så er placeringen hverken Texas eller Tennessee men Roskildevej i Albertslund. Fra den trafikerede hovedvej kan man fra lang afstand øjne det ikoniske skilt, der viser at der i snart syv årtier er blevet drevet såvel diner som motel her. Det var her, den første c...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Copyright © 2021 Kongressen