Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Portrætter

Ilhan Omar og kampen mod ulighed

39-årige Ilhan Omar er på få år blevet en af venstrefløjens vigtigste stemmer – ikke mindst i kampen mod ulighed.

39-årige Ilhan Omar er på få år blevet en af venstrefløjens vigtigste stemmer - ikke mindst i kampen mod ulighed.

Ilhan Omar blev født den 4. oktober 1982, i Somalias hovedstad, Mogadishu. Omar, der var det yngste barn i en søskendeflok på syv, mistede sin mor som blot 2-årig. Hun voksede op i middelklassen, og opdraget uden fokus på de gængse kønsroller. Men da Ilhan Omar var otte år, udbrød der borgerkrig i Somalia, og familien måtte flygte til Kenya, hvor de tilbragte fire år i flygtningelejr, inden de i 1995 fik asyl i USA.

I USA boede Omar-familien i Virginia, hvor Ilhan Omar begyndte i skole, og h...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Dorte Rasmussen er cand.mag. i Amerikanske Studier fra Syddansk Universitet med speciale i negative kampagneføring i præsidentvalgkampe. Hun har boet to år i USA - både som udvekslingsstudent på California State University i Bakersfield, samt som redaktionsmedarbejder for Infomedia. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigspolitisk skribent.

Læs også:

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Copyright © 2021 Kongressen