Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Portrætter

Ilhan Omar og kampen mod ulighed

39-årige Ilhan Omar er på få år blevet en af venstrefløjens vigtigste stemmer – ikke mindst i kampen mod ulighed.

Ilhan Omar blev født den 4. oktober 1982, i Somalias hovedstad, Mogadishu. Omar, der var det yngste barn i en søskendeflok på syv, mistede sin mor som blot 2-årig. Hun voksede op i middelklassen, og opdraget uden fokus på de gængse kønsroller. Men da Ilhan Omar var otte år, udbrød der borgerkrig i Somalia, og familien måtte flygte til Kenya, hvor de tilbragte fire år i flygtningelejr, inden de i 1995 fik asyl i USA.

I USA boede Omar-familien i Virginia, hvor Ilhan Omar begyndte i skole, og h...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Skrevet af

Dorte Rasmussen er cand.mag. i Amerikanske Studier fra Syddansk Universitet med speciale i negative kampagneføring i præsidentvalgkampe. Hun har boet to år i USA - både som udvekslingsstudent på California State University i Bakersfield, samt som redaktionsmedarbejder for Infomedia. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigspolitisk skribent.

Læs også:

Politisk analyse

De fleste amerikanere ser den høje inflation som det største problem USA står over for lige nu, det viser en ny måling fra Pew...

Business

Det amerikanske boligmarked er udfordret og almindelige mennesker har sværere end tidligere ved at få råd til et sted at bo, fortæller Nykredits Frederik...

Business

Forsker fra SDU vurderer, at de høje benzinpriser kan hjælpe republikanerne med at vinde flertallet tilbage i Kongressen ved midtvejsvalget.

Business

De amerikanske forbrugere ser pessimistisk på fremtiden, som følge af inflationen, lyder analysen fra Mikael Milhøj fra Danske Bank.

Copyright © 2021 Kongressen