Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Ingen priser til USA-eksportører ved årets royale Business Awards

Danske datterselskaber i USA måtte i år kigge langt efter at få priser ved HRH Crown Prince Frederik International Business Awards, som løb af stablen fredag.

Tre danske virksomheders udenlandske datterselskaber fik fredag overrakt ‘HRH Crown Prince Frederik International Business Awards’ ved en ceremoni i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg. 

Bag prisen står Danish Export Association og H.K.H. Kronprinsen, som uddeler priserne inden for tre kategorier: Business Excellence, Green Solutions og Export Achievement. 

Priserne bliver uddelt for anden gang, men i modsætning til sidste år var der ingen prisvindere blandt danske virksomheders amerikanske datterselskaber. Både Danish Crown og ISS er dog massivt til stede i USA.

I år gik priserne til ISS Turkey, ScanCom Vietnam og Danish Crown China. De bliver hædret for deres helt særlige indsats for at promovere danske styrkepositioner globalt, ifølge en pressemeddelelse.  

I 2020 var USA som eksportmarked repræsenteret ved virksomheden Green Instruments USA Inc. der er ejet af Green Instruments A/S, som modtog prisen som ‘Newcomer of The Year’. Såvel ISS som Danish Crown har også 

”Tre virksomheder fra Tyrkiet, Vietnam og Kina er i dag blevet hædret. De er alle eksempler på virksomheder, der bruger danske styrkepositioner til at vækste og udvikle deres forretning, hvilket både promoverer Danmark internationalt og bidrager til at udvikle dansk eksport og skabe arbejdspladser,” siger Ulrik Dahl, CEO, Danish Export Association i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Jeg er utrolig stolt af, at vi kan give virksomhederne den kongelige hæder, som de og deres internationale samarbejdspartnere fortjener for deres prisværdige indsats. Prisen er med til at kaste lys på dansk eksport, og hvad danske virksomheder har at bidrage med på den globale scene.”

Om juryen
Kronprins Frederik er formand for juryen, som også er består af Henrik Mørkholt Sørensen fra Danish Export Association, direktør for Trade Council og Global Bæredygtighed. Juryen består desuden af de tre permanente medlemmer Poul Due Jensen, Group CEO, Grundfos, Hanne Christensen, CEO, Force Technology og Henrik Uhd Christensen, CEO, Viking-Life Saving Equipment. Årets tre ikke permanente medlemmer var Natascha Sandberg Hytting, Senior Commercial Director, Pressalit, Ulrich Ritsing, Sales- and Marketing Director, C.C. Jensen samt Evita Rosdahl, CEO, Jeros. 

Foto: HRH Crown Prince Frederik International Business Awards er i kategorien Business Excellence blevet tildelt ISS Turkey. Fra venstre er det Cavit Habib, CEO, ISS Turkey, H.K.H. Kronprinsen og Poul Due Jensen, Group President/CEO, Grundfos. Foto: Keld Navntoft

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen