Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongen af GOP har fået sig en uønsket kronprins

Tirsdag blev en afgørende dag for Det Republikanske Parti. Ikke blot vandt partiet guvernørvalget i Virginia, Republikanerne fandt også en ny kronprins.

Foto: WIkipedia Common License

”Sådan Virginia, vi vandt denne stat!” lød det fra Glenn Youngkin tirsdag aften amerikansk tid. Sejrherren Youngkin, Virginias guvernør, er nu også hele Det Republikanske Partis nye darling. Eller måske er ”hele” det forkerte ord at bruge. Youngkin står nemlig i kølvandet på sin valgsejr, overfor en tidligere præsident, som med sikkerhed føler sig trådt over tæerne af det nye stjernefrø. Ikke fordi Trump ikke kan lide Youngkin, som han flere gange har rost til skyerne, men fordi han føler, ...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Skrevet af

Otto Lykketoft er bachelor i statskundskab ved Københavns Universitet med særlig fokus på international politisk økonomi. Han har tidligere boet i USA, NYC. Tilknyttet Kongressen.com som nyhedsredaktør.

Læs også:

Litteratur

Svaret faldet prompte når man spørger manden bag Svikmøllen, Søren Anker Madsen, om amerikansk litteratur; intet slår Blade Runner.

Interview

Midtvejsvalget blev aldrig til nogen bølge for Republikanerne. Ifølge en professor hører det fænomen også fortiden til grundet graden af polarisering i USA.

Kultur

Det holdt til tider hårdt, men ikke desto mindre er USA klar til sekstendelsfinalerne i VM efter sejr over ærkerivalen Iran.

Kultur

Lars Ulrich og resten af Metallica er klar med ny single, nyt album og ny turne - som bringer bandet en tur forbi København.

Copyright © 2021 Kongressen