Kongressen.com
Analyse

Kongressen.com, DUS og Litteraturhuset inviterer til Roosevelt-event 13. marts

Dette forår er det 75 år siden en af USA’s største præsidenter, Franklin Roosevelt, døde. I den forbindelse inviterer Kongressen.com, Littaraturhuset og Det Udenrigspolitiske Selskab til FDR-aften i Litteraturhuset ved Vandkunsten i København. Med på scenen er en af USA’s førende Roosevelt-analytikere, David Woolner.

Han overtog USA på bunden af en dyb økonomisk krise. Hans New Deal-programmer var med til at få landet tilbage på sporet. Samtidig stod han i spidsen for USA gennem 2. verdenskrig. Og kort før sin død støbte han fundamentet til det, der blev til FN.
At Franklin Delano Roosevelt er en af USA’s største præsidenter er uomgængeligt. Listen af bedrifter taler sit tydelige sprog. Fra 1933 og frem til sin død i april 1945 stod FDR, som han i folkemunde kaldes, i spidsen for USA – det længste, nogen til dato har gjort.

Dette forår er det 75 år siden Roosevelt døde og i den forbindelse har Kongressen.com, Litteraturhuset og Det Udenrigspolitiske Selskab taget initiativ til at lave et større FDR-arrangement. Det finder sted i Litteraturhuset ved Vandkunsten i hjertet af København fredag den 13. marts kl. 18-20. Adressen er Nybrogade 28, 1203 København K.

Med på scenen denne aften er en af USA’s førende Roosevelt-kapaciteter, nemlig David Woolner, hvis seneste bog ‘The Last 100 Days – FDR At War And Peace’ høstede bunker af anmelderroser. Ved siden side har Woolner Niels Bjerre-Poulsen, lektor ved Syddansk Universitet, og nyligt hjemvendt fra et længere forskningsophold ved Franklin Roosevelt Library and Museum i New York.

Aftenens konferencier er chefredaktør her på Kongressen.com, Anders Agner.

Arrangementet er åbent for alle – dog er der et begrænset antal pladser, så det er først til mølle. Der vil være mulighed for at købe kaffe, vand, øl og vin ved arrangementet.

Tilmelding sker via linket her:

https://udenrigs.dk/arrangementer/foreign-policy-cafe-franklin-d-roosevelt/

Læs også

Jon Stewart kaster sig ind i veteraners kamp for hjælp

Philip Chr. Ulrich

Senatorer i svingstater under pres efter RBG’s død

Simon Fjordvang Brenøe-Jensen

Prisen for støtten til Trump er et misset genvalg

Simon Fjordvang Brenøe-Jensen

Har din virksomhed en strategi for Trumps genvalg?

Torsten Jansen

Pandemien svækker amerikanske universiteters tiltrækningskraft

Johs Rasmussen

Kampen om Amerika: Vestkysten står i flammer, Biden er på stoffer

Kongressen