Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com, DUS og Litteraturhuset inviterer til Roosevelt-event 13. marts

Dette forår er det 75 år siden en af USA’s største præsidenter, Franklin Roosevelt, døde. I den forbindelse inviterer Kongressen.com, Littaraturhuset og Det Udenrigspolitiske Selskab til FDR-aften i Litteraturhuset ved Vandkunsten i København. Med på scenen er en af USA’s førende Roosevelt-analytikere, David Woolner.

Han overtog USA på bunden af en dyb økonomisk krise. Hans New Deal-programmer var med til at få landet tilbage på sporet. Samtidig stod han i spidsen for USA gennem 2. verdenskrig. Og kort før sin død støbte han fundamentet til det, der blev til FN.
At Franklin Delano Roosevelt er en af USA’s største præsidenter er uomgængeligt. Listen af bedrifter taler sit tydelige sprog. Fra 1933 og frem til sin død i april 1945 stod FDR, som han i folkemunde kaldes, i spidsen for USA – det længste, nogen til dato har gjort.

Dette forår er det 75 år siden Roosevelt døde og i den forbindelse har Kongressen.com, Litteraturhuset og Det Udenrigspolitiske Selskab taget initiativ til at lave et større FDR-arrangement. Det finder sted i Litteraturhuset ved Vandkunsten i hjertet af København fredag den 13. marts kl. 18-20. Adressen er Nybrogade 28, 1203 København K.

Med på scenen denne aften er en af USA’s førende Roosevelt-kapaciteter, nemlig David Woolner, hvis seneste bog ‘The Last 100 Days – FDR At War And Peace’ høstede bunker af anmelderroser. Ved siden side har Woolner Niels Bjerre-Poulsen, lektor ved Syddansk Universitet, og nyligt hjemvendt fra et længere forskningsophold ved Franklin Roosevelt Library and Museum i New York.

Aftenens konferencier er chefredaktør her på Kongressen.com, Anders Agner.

Arrangementet er åbent for alle – dog er der et begrænset antal pladser, så det er først til mølle. Der vil være mulighed for at købe kaffe, vand, øl og vin ved arrangementet.

Tilmelding sker via linket her:

https://udenrigs.dk/arrangementer/foreign-policy-cafe-franklin-d-roosevelt/

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen