Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Nyheder

Kongressen.com fylder 10 år

I dag er det 10 år siden de første artikler og analyser blev udgivet her på Kongressen.com.

I dag er det 10 år siden de første artikler og analyser blev udgivet her på Kongressen.com.

Kære læsere
Jeg er egentlig ikke særlig sentimentalt anlagt, men jeg må ikke desto mindre indrømme, at en enkelt tåre presser sig lidt på i den ene øjenkrog mens jeg skriver dette. Ligesom jeg må indrømme, at jeg lige skal forstå, hvad der for ord, jeg rent faktisk har skrevet i overskriften. Men den er god nok. I dag er det lige nøjagtig ti år siden jeg trykkede udgiv på de allerførste artikler og analyser her på Kongressen.com.

Havde nogen fortalt mig at jeg her, ti år senere, ville sidde og skrive denne tekst, efter både jeg og mange gode kolleger gennem det forgangne årti, har trykket udgivet på tusindvis af artikler og analyser, ville jeg nok have kigget med en hvis undren på vedkommende.

Men det er det, der er virkeligheden, hvilket er intet mindre end fantastisk 🙂

Jeg skal spare jer for en lang, nostalgisk gennemgang af alle de forskellige ting, der gennem årene er sket. Hvilke events vi har holdt, hvilke bøger vi har lavet, hvilke begivenheder vi har dækket og hvordan Amerika har udviklet sig i mellemtiden.

Dog vil jeg gerne benytte lejligheden til at fremhæve de mange dygtige skribenter og analytikere, der både er og gennem årene har været en del af teamet her på Kongressen.com. Uden dem havde det aldrig været muligt at drive mediet, se det vokse og gøre det til det nørdede USA-organ, det helt fra starten har været tænkt som og som det i dag fortsat er.

Som alle jer, der dagligt læser med på Kongressen.com, så er nørd et godt ord hos os. Vi elsker at nørde, vi elsker at være nørder og vi elsker at gå til vores dækning på en nørdet, substantiel og analytisk måde. Det er det, der gør Kongressen.com til Kongressen.com – og jeg kan love jer, at det også vil være tilfældet i årene, der kommer.

Vi er i skrivende stund få uger fra et midtvejsvalg, der vil få afgørende betydning for, hvordan USA udvikler sig politisk i de kommende år. Og så snart stemmerne rundt om i staterne er talt op, lyder startskuddet til præsidentvalgkampen. Med andre ord kommer vi ikke til at kede os i de kommende år.

Jeg håber at I alle vil fortsætte med at læse med, nøjagtig som I har gjort det i de forgangne ti år.

På vegne af hele holdet bag Kongressen.com

Anders Agner
Chefredaktør, Kongressen.com

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Han har tidligere boet, studeret og arbejdet i New York, Sydney, Amsterdam og senest Washington D.C., hvor han blandt andet skrev for RealClearPolitics. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet ‘JFK100’, ‘Modet Til Visioner’, ‘Glimt Af Amerika’, ‘KENNEDY – Historien Om USA’s Største Politiske Dynasti’ og seneste 'De Største Taler'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i vinteren 2024.

Læs også:

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Obamaland

Hør syvende afsnit af Obamaland om økonomien og ledigheden her.

Premium

Joe Biden skal have ny stabschef, som efter alt at dømme bliver Jeff Zients. Mød manden, der kommer til at følge den amerikanske præsident...

Politisk analyse

Han er kun lige blevet taget i ed som Marylands første sorte guvernør, men hos Demokraterne drømmes der allerede stort om Wes Moores fremtid.

Copyright © 2021 Kongressen