Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com fylder et år

I dag er det præcis et år siden, at Kongressen.com gik i luften. Meget er sket i løbet af de forgangne tolv måneder, og endnu mere kommer til at ske i de kommende. Målsætningen er fortsat den samme, nemlig at dække amerikansk politik på en substantiel, analytisk og perspektiverende måde.

For de fleste med hang til amerikansk politik, vil datoen 22. oktober formentlig få en lille klokke til at ringe. Det var nemlig denne dato, at præsident Kennedy holdt sin berømte tale til det amerikanske folk på direkte tv under Cubakrisen.
For os her på Kongressen.com er der nu også en anden, men lige så vigtig grund til, at den 22. oktober er en mærkedag. Det var nemlig mandag den 22. oktober 2012 at Kongressen.com officielt gik i luften med en klar målsætning, nemlig at dække amerikansk politik på en substantiel, analytisk og perspektiverende måde. Dette har været målsætningen fra dag et, og er det fortsat.

Meget er sket i løbet af det første år, hvor Kongressen.com nu foreløbig har eksisteret. Holdet har vokset sig stort og stærkt, og består i dag af kompetente skribenter og analytikere, der alle er førende på lige netop deres fagområde.
I det hele taget har det været et meget spændende og udviklende første år. Langsomt, men sikkert, er holdet blevet bygget op på en sådan måde, at såvel den indenrigs- som den udenrigspolitiske del af begivenhederne blev behandlet på en seriøs og kvalificeret måde.

Samtidig har Kongressen.com stået bag flere succesfulde arrangementer, senest med FN-debatten på Christiansborg den 18. september, hvor Kongressen.com sammen med Folketingets formand, Mogens Lykketoft, var værter for en livlig og velbesøgt debat om FN i en moderne verden.

Men selv om der allerede er sket meget i løbet af det første år, Kongressen.com har været i luften, så fortsætter udviklingen i tiden frem over.
Således glæder vi os til at kunne præsentere læserne for en række nye fagskribenter, som kommer til at supplere et i forvejen stærkt og velfungerende hold af skribenter. De nye skribenter slutter sig til holdet som et led i en større oprustning på den indenrigspolitiske front. Vi er med hastige skridt på vej ind i en mindre serie af valgår. Først med midtvejsvalget i november 2014, og herefter med præsidentvalgkampen, som først formelt set slutter i november 2016, men som med stor sandsynlighed allerede starter i månederne efter midtvejsvalget.

Derfor er vi også glade for, at kunne byde velkommen til vores nye fagskribenter inden for det indenrigspolitiske.
Nina Hermansen, der i sit arbejde kommer til at have særlig fokus på netop midtvejsvalget. Gitte Nielsen, der kommer til at have borgerrettighederne og raceforhold som sit fokusområde. Cecilie Baunegaard, hvis ansvarsområde bliver sundhedspolitik, herunder ObamaCare, og Hans Dahl-Nielsen, der tager sig af uddannelsespolitikken. Endelig er vi desuden glade for at byde velkommen til Mette Kjærsgaard, der fremover kommer til at dække amerikansk kultur for Kongressen.com.
Det bliver med andre ord en spændende og begivenhedsrig tid vi går i møde. Hele holdet bag Kongressen.com glæder sig til at tager hul på endnu et år og ikke mindst til at fortsætte arbejdet med at tilføre dækningen af amerikansk politik substans, perspektiv og dybde.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen