Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Kongressen.com fylder syv år

Syv år er gået siden Kongressen.com gik i luften. Chefredaktør Anders Agner sender på vegne af hele holdet denne fødselsdagshilsen til læserne – og fortæller om en række nye tiltag på mediet i den kommende tid

Kære læsere!

Den anden dag gik jeg en tur fra Christianshavn over Knippelsbro til Slotsholmen, og kom til at tænke på en episode der ligger knap syv år tilbage nu. Kongressen.com havde været i luften ganske få uger og holdet bestod på det tidspunkt kun af Jens Aagaard, Jonas Løvschall-Wedel og undertegnede. Jonas og jeg havde været til et møde nær Udenrigsministeriet og gik gik med kursen mod Indre By, da min telefon ringede. Senere den eftermiddag havde vi aftalt et telefoninterview med daværende klimaminister Martin Lidegaard om COP18.
Midt på broen ringede ministersekretæren for at sige, at ministeren var ved at være klar, lidt før forventet. Jeg svarede at vi kunne være klar om et par minutter, vi skulle bare lige finde et sted, hvor der var læ, så vi kunne høre, hvad der blev sagt. Jonas og jeg satte i løb og fandt trappenedgang, hvor der var nogenlunde vindstille. Jeg fandt min diktafon, mens Jonas forsøgte at lydisolere en smule med sin frakke. Et øjeblik efter ringede Lidegaard og vi fik en fin snak om klimatopmødet – selv om rammerne for samtalen var noget usædvanlige.

Jeg kunne ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet, da jeg tænkte tilbage på, hvordan det første ministerinterview her på mediet fandt sted den gang for syv år siden.

Heldigvis er meget sket siden. Jeg skal spare jer for et langt, sentimentalt tilbageblik på det hele. For der er nok at tage af, må man sige. Alt fra konferencer, valgaftener, bogudgivelser, tv- og radio produktioner, samt de daglige artikler og analyser.

Jeg vil imidertid hellere bruge anledningen til at takke holdet, som er vokset sig både større og stærkere end den gang, hvor Jens, Jonas og jeg udgjorde redaktionen, og artikler var den eneste måde, vi udkom på. Sådan er det som bekendt ikke længere, hvilket jeg er både glad og stolt over.

Derfor skal der herfra lyde en stor tak til de dygtige skribenter på Kongressen.com – det er jeres fortjeneste, at mediet har vokset sig stort og stærkt og at vi i dag både udkommer i ord, lyd og billeder med en dækning, der spænder vidt både indenrigs- og udenrigspolitisk.

Det er også på sin plads at sige tak til alle jer, der dagligt følger Kongressen.com. Jer, der læser vores artikler, ser vores programmer, hører vores podcasts, købe vores bøger og kommer til vores arrangementer – tusind tak. Vi glæder os til at fortsætte dækningen af USA i de kommende år. Der er rigeligt at dække, for at sige det mildt.

På en fødselsdag hører der sig jo også gaver til – også hos os i dag. Således er jeg glad for at kunne byde velkommen til to nye, dygtige udenrigsskribenter velkommen på holdet. Martin Olsen kommer til at have fokus på Europa, mens Thomas Matthies retter blikket mod Mellemøsten og Nordafrika.

I løbet af de næste uger kan vi desuden løfte sløret for et nyt stort tiltag på indholdssiden og så varer det ikke længe, før vi igen inviterer til en særlig jule town hall. Glæd jer – begge dele bliver forrygende!

Selv om det er lidt uvirkeligt, at der allerede er gået syv år siden Jonas og jeg ganske uskønt spænede over Knippelsbro for at lave Kongressens første ministerinterview, så er den god nok. ‘Time flies – even if turkeys don’t’ som Obama så rigtigt jokede ved en kalkun benådning i slutningen af hans embede.

Tak for de første syv år med Kongressen.com – jeg og resten af holdet glæder os til at fortsætte dækningen af USA i årene, der kommer.

Alt godt

Anders Agner
Chefredaktør, Kongressen.com

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen