Kongressen.com
Analyse Sikkerhedsrådet

Kongressen.com igen på Folkeuniversitet i København

Som det er blevet tydeligt allerede fra begyndelsen af 2020, så er USA i høj grad fortsat engageret i Mellemøsten. Selv efter at verdens mægtigste militære magt har ført krig i næsten to årtier kan man stadig ikke øjne en vej ud. Over fire forelæsninger fortæller udenrigsredaktør Philip Chr. Ulrich om den sikkerhedspolitisk udvikling i USA fra nederlaget i Vietnam, som danner baggrund for de to uløste krige, som det amerikanske militær befinder sig i den dag i dag.

Det var slet ikke meningen, at amerikanske styrker skulle blive særlig længe i både Afghanistan og Irak. Planlægningen af begge invasioner var faktisk bygget op om en antagelse om, at man hurtigt skulle overdrage ansvaret for de to lande til lokale magthavere støttet af det internationale samfund.

Alligevel sidder USA i dag fortsat fast i de to krige, og ingen militærfolk eller politikere har kunne præsentere en plausibel vej ud af hverken Irak eller Afghanistan. Dette til trods for at både Obama-administrationen og Trump-administrationen har været meget bevidste om, at de større strategiske udfordringer med nye magter, kræver en større amerikansk tilbagetrækning fra Mellemøsten for at kunne fokusere på stormagtskonkurrencen med især Kina.

Med udgangspunkt i sin bog ”I Nationens Tjeneste. David H. Petraeus og USA i krig – fra Vietnam til Islamisk Stat” fortæller udenrigsredaktør Philip Chr. Ulrich om den sikkerhedspolitiske udvikling i USA fra nederlaget i Vietnam til i dag, og viser på denne måde baggrunden for de antagelser, som man gik ind i krigene med, hvordan disse antagelser ikke holdt, og hvordan man håndterede disse udfordringer.

Dette sker over fire forelæsninger ved Folkeuniversitetet i København, og begynder den 11. marts 2020. Du kan finde mere praktisk information og tilmelde dig her: https://www.fukbh.dk/program/forelaesningsraekker/samfund/samfund-usa-vejen-til-invasionen-af-irak.aspx

(TILMELDING ER NØDVENDIG)

Læs også

Putin udnytter konflikten mellem USA og Iran

Kongressen

Pentagon-budget til nye våben og stormagtskonkurrence

Philip Chr. Ulrich

Kampen Om Amerika #2: Status efter New Hampshire

Kongressen

Kaosset i Iowa øger spændingen i New Hampshire

Mads Høeg-Mikkelsen

USA’s sikkerhedspolitiske comeback er langt fra komplet

Philip Chr. Ulrich

Kongressen.com præsenterer ‘Kampen Om Amerika’

Kongressen