Kongressen.com
Analyse

Kongressen.com og Heartbeats præsenterer ‘POTUS’

En ny stor podcastserie om de amerikanske præsidenter ser nu dagens lys. Kongressen.com og Heartbeats har nemlig indledt et samarbejde for at sætte fokus på præsidenterne gennem tiden. I spidsen for det hele står Anders Agner og Lars Mathiasen

Søndag den 3. november 2019 kommer en ny og spændende podcast i øret. Serien hedder POTUS (President of The United States) og handler naturligvis om de 44 mænd, der har bestredet det største embede i verden.

Hør første afsnit lige her: https://heartbeats.dk/player/


Formatet er udviklet og fortalt af Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen, henholdsvis chefredaktør og tv- og podcastredaktør på Kongressen.com og præsenteret i samarbejde med Heartbeats, der også står for produktionen. Med i studiet har de nogle af Danmarks stærkeste eksperter, når det handler om de pågældende præsidenter. Folk som Niels Bjerre-Poulsen, Mikkel Vedby Rasmussen, Jørn Brøndal, Philip Christian Ulrich og mange flere.
“Vi synes fortællingerne om de amerikanske præsidenter er både spændende, vigtige og underholdende. Det er mennesker, der på godt og ondt, har præget Amerika og resten af verden i mere end 200 år og repræsenteret et embede, der stadig står som det største af sin slags. Og med vores interesse og ekspertise på området var det helt oplagt, at kaste os over POTUS,” siger chefredaktør på Kongressen.com, Anders Agner.

POTUS får premiere den 3. november 2019 og kan findes der, hvor du finder dine podcast samt på Kongressen.com og Heartbeats.dk. Det er podcastserie, der har en helt særlig aktualitetskrog for producenterne på projektet.

“Med præcis et år til præsidentvalget 2020 synes vi det var nærliggende at indgå partnerskab med Kongressen.com for at få fortællingen om de amerikanske præsidenter, som både fascinerer og forarger. Med henblik på ham der for tiden bestrider embedet, er der mere end nogensinde brug for at tale om, hvad det egentligt vil sige at være præsident for USA. Vi er meget glade for samarbejdet med Anders og Lars, som er to af landets bedste formidlere, når det kommer til amerikansk politik og historie,” siger podcastredaktør på Heartbeats, Andreas Saxild.

Podcastserien griber ikke fat om præsidenterne i kronologisk rækkefølge, men dykker ned under seglet og fortæller om myter, meritter og ikke mindst mennesket bag præsidenten.

Første sæson af POTUS kommer til at se nærmere på Abraham Lincoln, Woodrow Wilson, Theodore Roosevelt, Franklin D. Roosevelt, Harry Truman, Dwight Eisenhower, Lyndon B. Johnson og John F. Kennedy.

“Det er nogle af de største og mest signifikante amerikanske præsidenter vi i sæson 1 ser nærmere på. Vi er allerede i fuld gang med at optage sæson 2, som får premiere efter nytår, og hvor vi ser nærmere på de nyere tids præsidenter startende med Richard Nixon og frem til Barack Obama,” fortæller Anders Agner.

Læs også

“På mange måder går det bedre end før corona”

Kongressen

Det betyder Højesterets dramaet for din virksomhed

Anders Agner Pedersen

Kampen om Amerika: Ginsburgs død genopliver striden om abort

Kongressen

Topmøde: Tommy Ahlers

Anders Agner Pedersen

Trump hamrer på den blå mur

Mads Høeg-Mikkelsen

Jon Stewart kaster sig ind i veteraners kamp for hjælp

Philip Chr. Ulrich