Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Mindeord: Ruth Bader Ginsburg

Højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg er død i en alder af 87 år. Chefredaktør Anders Agner siger følgende om RBG:

“Det er et amerikansk ikon, der nu er gået bort. Ruth Bader Ginsburg har sat store aftryk på det amerikanske samfund – ikke mindst i kampen for ligestilling.

Med årene er hun nærmest blevet kult og har fået tilnavnet The Notorious RBG – et navn, hun selv har erklæret sig godt tilfreds med ved flere lejligheder. Med Ginsburgs død, begynder nu det politiske slagsmål om, hvem der skal afløse hende.

Det er ingen hemmelighed at hun selv håbede at det ikke ville blive Trump, der skulle nominere hendes efterfølger, hvilket Demokraterne nu vil gøre, hvad de kan for at forhindre sker. Om det lykkes, det er langt fra sikkert.

Sikkert er det imidlertid at Ruth Bader Ginsburg efterlader sig en kolossal juridisk arv, som både samtiden og eftertiden med rette vil hylde hende for. Æret være Ruth Bader Ginsburgs minde.”

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen