Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Abort-slagsmålet fortsætter i Ohio trods valgresultat

Republikanerne i Ohios kongres har trods et klart valgnederlag ikke tænkt sig at opgive kampen for at skærpe statens abortlovgivning

Indbyggerne i delstaten Ohio talte med klar stemme sidste uge, da et flertal på 56,6% stemte for at indskrive retten til fri abort i Ohios forfatning. Afstemningen markerer en betydelig sejr for kvinders ret til selvbestemmelse i den ellers republikanske delstat Ohio.

Ændringsforslaget til Ohios forfatning blev fremsat i februar af to interesseorganisationer, der arbejder for bedre adgang til abort for kvinder. Tidligere havde alle kvinder i USA ret til abort efter Højesterets afgørelse i sa...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Ruben Toft Sindahl er uddannet jurist fra Københavns Universitet og University of Pittsburgh i Pennsylvania. Fik sin advokatbestalling i Washington D.C. og har gennem flere år arbejdet som advokat i USA. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Interview

Opiodkrisen hærger og er efterhånden så omfattende, at den formentlig ikke kan udryddes, men kun nedbringes, lyder analysen fra ekspert.

Business

Biden går lige nu en vanskelig linedans, hvor han gerne vil regulere big tech og samtidig undgå at svække USA's konkurrencedygtighed.

Courtroom

Etårigt vindue til at anlægge retssag i forældede sager om seksuelle overgreb var en stor succes, men er nu lukket

Courtroom

Trump vandt første slag i Colorado og kan blive på stemmesedlen, men tabte måske en større kamp

Copyright © 2021 Kongressen