Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

POTUS

POTUS: Bill Clinton

I denne udgave af POTUS ser Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen nærmere på manden, der stod i spidsen for USA gennem de gode økonomiske 90-tider, men hvis eftermæle først og fremmest er kædet sammen med Monica Lewinsky – Bill Clinton.

I denne udgave af POTUS – den sjette i sæson 2 – handler det om præsident nummer 42 i rækken. Manden, der vandt en overraskende sejr over den siddende præsident Bush i 1992. Manden, der stod i spidsen for USA gennem opsvinget i 90’erne og som af sine egne folk bliver beskrevet som en mand, der kunne være blevet en af de helt store præsidenter. Sådan blev det ikke helt, og i dag er hans eftermæle præget af hans affære med den unge praktikant Monica Lewinsky og den efterfølgende rigsretsag – der er naturligvis tale om Bill Clinton.

Med til at tale om ham har Anders og Lars inviteret Mogens Lykketoft, tidligere udenrigs- og finansminister og tidligere formand for FN’s generalforsamling.

Hør udsendelsen her:
https://podimo.com/dk/shows/6ddc24d1-9ee1-4c0c-a555-13b8a5cbf0f4/episode/1b35c1de-9b1e-4138-86fa-40666466cf1b

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen