Kongressen.com
Perspektiv Podcast

POTUS Special: Impeachment

I denne special udgave skal vi se nærmere på en helt særlig instans i den amerikanske forfatning, artikel 1, sektion 2, afsnit fem: det handler om impeachment af den amerikanske præsident.

Hvad er det kongressen har beføjelser til at gøre med den særlige instans i den amerikanske? Og hvordan har historiske sager, hvor amerikanske præsidenter har stået overfor en impeachment eller været tæt på den, påvirket amerikansk politik og det amerikanske samfund?

Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen dykker i denne specialudgave af POTUS ned i de store emner og trækker de historiske perspektiver og folder sagerne ud i selskab med Peter Christensen, tidligere litteratur- og kritikredaktør på Politiken, tidligere New York-korrespondent samme sted, i dag redaktionschef på Gyldendal og forfatter til flere bøger, senest ”Scoop – nedslag i journalistikkens verdenshistorie” samt Poul Erik Skammelsen, mangeårig korrespondent og studievært hos TV 2, blandt andet med et ophold som fast mand i USA fra 1998 til 2002 og har været med til at dække samtlige præsidentvalg siden 1992.

Hør hele programmet hos Heartbeats eller lyt og abonner på podcastserien lige her:Læs også

POTUS : John Adams

Kongressen

POTUS : George Washington

Kongressen

Også erhvervslivet får skrammer af stormagtskonkurrencen mellem Kina og USA

Kongressen

Dansk life science kan lede vejen ud af krisen

Kongressen

Sidder fremtidens medarbejdere derhjemme?

Simone Okkels

Grønland, Kauffmann og en verden i krig

Morten Tastum