Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

POTUS

POTUS Special: Impeachment

I denne special udgave skal vi se nærmere på en helt særlig instans i den amerikanske forfatning, artikel 1, sektion 2, afsnit fem: det handler om impeachment af den amerikanske præsident.

Hvad er det kongressen har beføjelser til at gøre med den særlige instans i den amerikanske? Og hvordan har historiske sager, hvor amerikanske præsidenter har stået overfor en impeachment eller været tæt på den, påvirket amerikansk politik og det amerikanske samfund?

Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen dykker i denne specialudgave af POTUS ned i de store emner og trækker de historiske perspektiver og folder sagerne ud i selskab med Peter Christensen, tidligere litteratur- og kritikredaktør på Politiken, tidligere New York-korrespondent samme sted, i dag redaktionschef på Gyldendal og forfatter til flere bøger, senest ”Scoop – nedslag i journalistikkens verdenshistorie” samt Poul Erik Skammelsen, mangeårig korrespondent og studievært hos TV 2, blandt andet med et ophold som fast mand i USA fra 1998 til 2002 og har været med til at dække samtlige præsidentvalg siden 1992.

Hør hele programmet her:
https://podimo.com/dk/shows/6ddc24d1-9ee1-4c0c-a555-13b8a5cbf0f4/episode/3578d70b-5652-4f3c-b63e-611a7af8206e


Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen