Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

POTUS

POTUS: Thomas Jefferson

I denne udgave af POTUS ser Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen nærmere på USA’s præsident nummer tre. Manden, der skrev uafhængighedserklæringen; Thomas Jefferson.

Han skrev den amerikanske uafhængighedserklæring og bliver anset for at være en af de drivende kræfter i tilblivelsen af den amerikanske forfatning. Han var både præsident og vicepræsident, men mente ikke selv at nogle af delene rangerede som hans største bedrifter i livet. Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen ser i denne udgave af POTUS nærmere på Thomas Jefferson.

Med i studiet til at tale om ham Anders og Lars inviteret Jørn Brøndal, professor i amerikanske studier ved Syddansk Universitet og forfatter til flere bøger om amerikansk politik og historie, heriblandt ‘Det Sorte USA’.

Hør udsendelsen her:
https://podimo.com/dk/shows/6ddc24d1-9ee1-4c0c-a555-13b8a5cbf0f4/episode/dcb7bdf2-10a0-4342-bffb-1d597ab1c2ca

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen