Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Rigtig god sommer fra alle os på Kongressen.com

Kalenderbladet viser 4. juli og dermed er det tid til sommerferie her på Kongressen.com. Vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske alle vores mange læsere god sommer og på gensyn i august

Kære læsere

Sommeren er over os og dermed er det også tid til sommerferie efter et af de mest hæsblæsende halvår, jeg kan mindes i amerikansk politik. Tænk lige over det engang. Præsidentvalgkamp, coronakrise, raceuroligheder, økonomisk gyngetur og en eksplosion i antallet af ledige. Bare en af disse begivenheder alene ville have været nok til at man under normale omstændigheder ville have ment at det havde været et vildt halvår. Nu har vi haft det hele på en gang, hvilket derfor gør det på sin plads at bruge ordet hæsblæsende om de forgangne seks måneder.
Og med en Peter Mogensen-parafrasering her på vej på sommerferie, så er der næppe nogen tvivl om at næste halvår bliver endnu vildere. Der venter nemlig afslutningen på præsidentvalgkampen mellem Donald Trump og Joe Biden. Og lad os bare allerede nu slå fast; det kommer ikke til at gå stille for sig.

I skrivende stund går det desværre den gale vej, hvad angår corona-bekæmpelsen i USA. I mange delstater er der dagligt tårnhøje smittetal og der tales om at det kan blive nødvendigt at lukke helt ned igen for at standse udbredelsen. Såfremt det sker, vil det få stor betydning for både den amerikanske økonomi og ledigheden, og dermed også på valgkampen.

Jeg vil ikke lægge skjul på, at udvikler i USA i øjeblikket bekymrer mig. Samfundet er splittet, tonen er tilspidset og grøfterne gravet dybere end man skulle tro det muligt. Alt dette vil blive yderligere forstærket i anden halvdel af 2020, jo tættere vi kommer på valgdagen den 3. november.

Corona er den store ubekendte, der kan vende amerikansk politik på hovedet igen og igen frem mod dagen, hvor det besluttes om Trump får fire år mere som amerikansk præsident eller må vige pladsen for Joe Biden. Lige nu ser målingerne ud til at være med Biden, men en stilfærdig opfordring herfra er at lade være med at tro at det hele er afgjort. Det er det langt fra endnu.

Her på Kongressen.com ser vi frem til at dække den resterende del af 2020-valgkampen og de øvrige begivenheder året har at byde på. Efter sommerferien kommer vi således til at præsentere en række nye tiltag i dækningen, nye podcastformater og flere store events i anledning af valget.
Allerede nu kan I høre den nye sæson af POTUS, som har premiere i dag og hvor blandt andet Kongressens egne Philip Chr. Ulrich og Mads Høeg-Mikkelsen er blandt gæsterne i studiet.

Så mange var ordene for nu og for denne første halvdel af et hæsblæsende 2020. Vi vil nu holde sommerferie med vores familier og glæde os til at vende stærkt tilbage igen torsdag den 6. august.

På vegne af hele holdet vil jeg sige jer alle sammen tak for at I følger med her på Kongressen.com og ønske jer alle sammen en rigtig dejlig sommer.

Alt godt

Anders Agner
Chefredaktør, Kongressen.com

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen