Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Rød mod blå er ikke nok: USA er stærkt opdelt i partierne

Nyt studie viser, at amerikanerne er dybt splittede internt i partierne. Her får du det samlede overblik over alle USA´s vælgergrupper.

Nyt studie viser, at amerikanerne er dybt splittede internt i partierne. Her får du det samlede overblik over alle USA´s vælgergrupper.

Når man taler om splittelsen i USA, er det ofte ud fra en tankegang, der baserer sig på de politiske partier. Republikanere mod demokrater, konservative mod venstreorienterede og rød mod blå. Men et nyt studie fra Pew Research Center viser, at amerikanerne i den grad også er opdelt internt i partierne.

Studiet har identificeret ni forskellige vælgergrupper, fire republikanske, fire demokratiske samt en gruppe, der har lige mange af hvert parti.  Grupperingerne er ikke bare uenige med m...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Peter Keldorff er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker.

Læs også:

Politisk analyse

Der er intet at vinde for Trump ved at deltage i tv-debatter mod de øvrige republikanske kandidater - derfor bliver han væk nok en...

Clintonland

Hør syvende afsnit af Clintonland om det mangeårige slagsmål mellem præsidenten og Republikanerne her.

Courtroom

Dommeren skal beslutte, om der skal sættes en stopper for Trumps udtalelser om sagen.

Politisk analyse

Robert F. Kenendy Juniors valgkamp er et problem for Joe Biden, som Demokraterne skal have håndteret både hurtigt og effektivt.

Copyright © 2021 Kongressen