Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Rød mod blå er ikke nok: USA er stærkt opdelt i partierne

Nyt studie viser, at amerikanerne er dybt splittede internt i partierne. Her får du det samlede overblik over alle USA´s vælgergrupper.

Nyt studie viser, at amerikanerne er dybt splittede internt i partierne. Her får du det samlede overblik over alle USA´s vælgergrupper.

Når man taler om splittelsen i USA, er det ofte ud fra en tankegang, der baserer sig på de politiske partier. Republikanere mod demokrater, konservative mod venstreorienterede og rød mod blå. Men et nyt studie fra Pew Research Center viser, at amerikanerne i den grad også er opdelt internt i partierne.

Studiet har identificeret ni forskellige vælgergrupper, fire republikanske, fire demokratiske samt en gruppe, der har lige mange af hvert parti.  Grupperingerne er ikke bare uenige med m...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Peter Keldorff er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Han har gennem flere år arbejdet på DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dækkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker.

Læs også:

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Obamaland

Hør syvende afsnit af Obamaland om økonomien og ledigheden her.

Premium

Joe Biden skal have ny stabschef, som efter alt at dømme bliver Jeff Zients. Mød manden, der kommer til at følge den amerikanske præsident...

Politisk analyse

Han er kun lige blevet taget i ed som Marylands første sorte guvernør, men hos Demokraterne drømmes der allerede stort om Wes Moores fremtid.

Copyright © 2021 Kongressen