Kongressen.com
Analyse Premium

Sådan finder din virksomhed lettest partnere i USA

Nye effektive business-datingmetoder forbinder dig og din virksomhed fra hjemmekontoret til din nye partner i USA. Den klassiske jobrekruttering er død, det stiller nye krav.

Af Thomas Riebs, CEO AXEL, formand Danish/American Business association, Los Angeles

Rekruttering og kundekontakt vil de næste år forandre sig dramatisk. For danske virksomheder kan det blive en kæmpe fordel. De amerikanske virksomheder var allerede før Covid-19 begyndt at droppe de dyre forretningsrejser og messer. I stedet kan det nu foregår fra et kontor alle steder og med langt bedre data og sikkerhed.

The old way

Jeg er gammel nok til at huske en tid, hvor det var både ugleset og mere end en smule lurvet, hvis man havde mødt sin partner på internettet. Dengang mødte man måske hinanden til en fest, på studiet, i en forening eller man blev introduceret af venner. Man startede forhåbentlig med nogle idéer om, hvad man ønskede sig fra en partner, men man skulle bruge noget tid og energi på at finde ud af, om man var interesseret i en fremtid sammen. Det forekommer mig, at der er mange ligheder mellem at finde en personlig partner og måden virksomheder finder partnere på. Jeg kalder det “business dating”.

Det er mere end to årtier siden jeg fik min første e-mailadresse og der er sket store ændringer for, hvordan man møder en partner på internettet. Det er blevet normalt, nemmere og mindre risikabelt. Der findes nu et hav af anerkendte hjemmesider og apps. En vigtig forskel er, at man nu har mere information til rådighed, før man møder hinanden for første gang. Indenfor blot det seneste år er der sket en dramatisk ændring i hvordan virksomheder møder en partner.

For ikke ret lang tid siden var det almindeligt, at virksomheder startede deres eksport til USA ved at deltage på en messe. Det var en dyr og omstændelig proces, hvor man kunne introducere sig til en masse mulige kunder hvis de tilfældigvis fandt vej forbi virksomhedens stand. Det minder en del om speeddating, hvor en masse singler samles et sted og håber at møde en man godt kan lide. Man kunne naturligvis også deltage i et eksportfremstød, bede Eksportrådet om hjælp, eller sætte en medarbejder på en flyver og lede efter kunder i USA. Det er hvad jeg kalder “international business dating”.

Nye veje

Dette år har været kendetegnet ved dramatiske ændringer på meget kort tid. Desværre har mange været meget negative og har medført stress, sorg og økonomisk ruin. Der er dog også opstået nogle muligheder for international business dating, som nu kan udføres bedre, mere målrettet, billigere og med mindre risiko – og alt sammen uden at være fysisk placeret i samme rum. Virksomhederne bør ikke lade 9 timers tidsforskel, eller anekdoter om hvor i USA folk er mest ligesom danskerne indskrænke deres muligheder. De fleste konferencer, messer, interessegrupper, og andre relevante møder findes nu i virtuelle versioner, ofte til en lavere pris og somme tider gratis. Under alle omstændigheder kan man deltage hjemme fra kontoret eller fra hjemmekontoret. Se en list over forskellige e-konferencer her.

Det er naturligvis stadig vigtigt, at man starter med en meget detaljeret og udførlig ønskeseddel til de kvaliteter, man ønsker sig hos sin partner. Med et sådant solidt udgangspunkt har man nu bedre og mere direkte adgang til kunder på det gigantiske, uregerlige, komplekse, uigennemskuelige, uforståelige og endog særdeles lovende amerikanske marked end nogensinde før. Virksomheder i Danmark kan skabe grundlaget for eksportsucces fra en lille by i Nordjylland, fra Aalborg, Aarhus, eller Hovedstaden, eller fra hvor som helst i Danmark.

Mens regeringen, erhvervsorganisationer og genstart teams diskuterer anbefalinger til at genstarte dansk eksport, kan virksomhederne kaste sig ud i international business dating. Der kan man finde både kritik, der kan føre til konstruktive ændringer i planerne, partnere der kan hjælpe planen på vej og kunder der er den essentielle bestanddel i eksportsucces for #dkbiz i USA.

Allerede medlem? Log ind her. Har du ingen adgangskode, så klik på "glemt/mangler din adgangskode?" nedenfor:

Læs også

Kulmine-demokrat kan bremse grønne danske muligheder

Simon Fjordvang Brenøe-Jensen

Dos and don’ts for danske virksomheder, der vil til USA

Kongressen

Teknologisk brydningstid i bilbranchen ryster posen af danske underleverandører

Kongressen

Et groggy demokrati står stadig

Peter Keldorff

I Georgia fortsætter de med mudderkastningen

Dorte Rasmussen

Kampen om Amerika – Biden spiller sikkert med Blinken og Co.

Otto Lykketoft