Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

“Set med danske briller betyder en splittet kongres ikke så meget”

Kongressen er splittet, hvilket betyder politisk stilstand. Det får dog ikke den store betydning for danske USA-interesser, vurderer DI’s USA-chef.

Efter flere dages optælling står det nu klart at Republikanerne vinder et knebent flertal i Repræsentanternes Hus, mens det desuden står klart at Demokraterne fastholder flertallet i Senatet. Dermed er Kongressen splittet de næste to år. Og udsigterne til det store tværpolitiske samarbejde er ikke særlig gode, hvilket betyder at det bliver småt med store føderale lovgivningspakker i den kommende tid. Spørgsmålet er, hvad splittelsen betyder set med danske briller? Ikke det helt store, lyder vur...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Podcast

Anders Agner, Camilla Sebelius og Ruben Sindahl analyserer ugens aktuelle begivenheder. Lyt med her.

Feature

Ny lov i Louisiana gør det til et lovkrav, at fremvise De Ti Bud i klasselokaler.

Politisk analyse

Det spidser til i svingstaterne, hvor både Biden og Trump lige nu kæmper for at få det afgørende forspring i målingerne.

Business

Mange vælgere er kritiske over for Joe Bidens håndtering af økonomien og spørgsmålet er, hvor meget præsidenten kan ændre dette før valget

Copyright © 2021 Kongressen