Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Stilhed før abortstormen

I næste uge skal Højesteret tage stilling til om Roe v. Wade skal omstødes. Retten til abort er således under massivt pres.

I næste uge skal Højesteretsdommerne tage stilling til sagen Dobbs v. Jackson Women's Health Organization, og om hvorvidt Højesteretsafgørelsen Roe v. Wade fra 1973, der cementerede at retten til at få en abort er beskyttet af forfatningen, skal omstødes.

I marts 2018 trådte en ny lov kaldet ”The Gestational Age Act” i kraft i delstaten Mississippi. Loven gjorde det lovpligtigt for læger, som udfører abortindgreb, at bestemme et fosters svangerskabsalder inden indgrebet foretages. Vurderer l...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Skrevet af

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Feature

Den ukendte historie om Route 66 fortsætter.

Courtroom

Justitsminister Merrick Garland forsøger at dæmpe gemytterne efter ransagningen af Trumps bolig - men om det lykkes, er tvivlsomt.

Politisk analyse

Borgerne i Kansas stemte i sidste uge overvældende på at beholde retten til abort i deres forfatning. Men abortdebatten er langt fra afsluttet, og...

Courtroom

Hvad fik FBI til at skride til ransagning af Donald Trumps hjem i Florida? Og hvilke juridiske overvejelser ligger der bag?

Copyright © 2021 Kongressen