Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Stilhed før abortstormen

I næste uge skal Højesteret tage stilling til om Roe v. Wade skal omstødes. Retten til abort er således under massivt pres.

I næste uge skal Højesteret tage stilling til om Roe v. Wade skal omstødes. Retten til abort er således under massivt pres.

I næste uge skal Højesteretsdommerne tage stilling til sagen Dobbs v. Jackson Women's Health Organization, og om hvorvidt Højesteretsafgørelsen Roe v. Wade fra 1973, der cementerede at retten til at få en abort er beskyttet af forfatningen, skal omstødes.

I marts 2018 trådte en ny lov kaldet ”The Gestational Age Act” i kraft i delstaten Mississippi. Loven gjorde det lovpligtigt for læger, som udfører abortindgreb, at bestemme et fosters svangerskabsalder inden indgrebet foretages. Vurderer l...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Courtroom

Trump har flere gange nu næsten tilstået kriminelle handlinger i sine TV optrædener

Courtroom

Politiet fandt ved en ransagning af senatorens hjem 3,5 million kroner i kontanter og flere guldbarrer.

Politisk analyse

Der er intet at vinde for Trump ved at deltage i tv-debatter mod de øvrige republikanske kandidater - derfor bliver han væk nok en...

Clintonland

Hør syvende afsnit af Clintonland om det mangeårige slagsmål mellem præsidenten og Republikanerne her.

Copyright © 2021 Kongressen