Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Stilhed før abortstormen

I næste uge skal Højesteret tage stilling til om Roe v. Wade skal omstødes. Retten til abort er således under massivt pres.

I næste uge skal Højesteretsdommerne tage stilling til sagen Dobbs v. Jackson Women's Health Organization, og om hvorvidt Højesteretsafgørelsen Roe v. Wade fra 1973, der cementerede at retten til at få en abort er beskyttet af forfatningen, skal omstødes.

I marts 2018 trådte en ny lov kaldet ”The Gestational Age Act” i kraft i delstaten Mississippi. Loven gjorde det lovpligtigt for læger, som udfører abortindgreb, at bestemme et fosters svangerskabsalder inden indgrebet foretages. Vurderer l...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Skrevet af

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Podcast

Hør POTUS om USA's femte præsident, James Monroe, her.

Kampen Om Amerika

Hvordan er første år med Biden som præsident gået? Og hvordan tegner det kommende sig? Lyt med her.

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Politisk analyse

Joe Biden har omsider sat navn på, hvem han ønsker som USA's næste ambassadør. En udnævnelse, der er store forventninger til her i landet.

Copyright © 2021 Kongressen