Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Stilhed før abortstormen

I næste uge skal Højesteret tage stilling til om Roe v. Wade skal omstødes. Retten til abort er således under massivt pres.

I næste uge skal Højesteret tage stilling til om Roe v. Wade skal omstødes. Retten til abort er således under massivt pres.

I næste uge skal Højesteretsdommerne tage stilling til sagen Dobbs v. Jackson Women's Health Organization, og om hvorvidt Højesteretsafgørelsen Roe v. Wade fra 1973, der cementerede at retten til at få en abort er beskyttet af forfatningen, skal omstødes.

I marts 2018 trådte en ny lov kaldet ”The Gestational Age Act” i kraft i delstaten Mississippi. Loven gjorde det lovpligtigt for læger, som udfører abortindgreb, at bestemme et fosters svangerskabsalder inden indgrebet foretages. Vurderer l...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Politisk analyse

Den tidligere guvernør i South Carolina, Nikki Haley, er på vej til at lancere sit 2024-kandidatur - men kan hun gå hele vejen?

Obamaland

Hør ottende og sidste afsnit af Obamaland om satiren og de nye medieveje her.

Interview

'Retfærdighed for Emmett Till' giver en ny generation indblik i en af USA's mest forfærdelige mord, mener amerikansk forsker.

Politisk analyse

Den brutale anholdelsesvideo af Tyre Nichols har pustet nyt liv i debatten om politidrab i USA - og vidner måske også om et opbrud.

Copyright © 2021 Kongressen