Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Techselskaber går imod den nye abortlov i Texas

Flere store techselskaber tog i denne  uge politisk afstand til Texas’ nye restriktive abortlov.

Normalt er Lyfts lyserøde og hvide app kendt for at være en taxiservice. De sidste par dage har Lyft, blandt andet sammen med Uber, valgt at være mere end en taxaservice på din telefon.

De to selskaber har sammen med selskaber som datingapp’en Bumple og andre erhvervsdrivende taget afstand fra den nye abortlov i Texas, der inskrænker kvinders abort til seks uger efter undfangelsen uden at tage højde for særlige tilfælde som incest eller voldtægt. 

Modstanden fra Lyft og Uber bunder i, at deres chauffører kan risikere at blive retsforfulgt, hvis de transporterer en gravid kvinde til en abortklinik. Alle private personer kan nemlig sagsøge chaufførerne,  hvis de kan bevise, at chaufførerne vidste, hvor den gravide skulle hen. Uber og Lyft har som modreaktion på loven proklameret via et tweet, at de vil betale de eventuelle bøder deres chauffører vil få for at transportere en kvinde til en abortklinik i Texas.

Andre tech firmaer er også begyndt og involvere sig i abortdebatten. Datingapp’en Bumble, der ud over at have en kvindelig topledelse også giver de kvindelige brugere magten i datinguniverset, udsendte et tweet den 2. september hvor selskabet gav sit indspark i debatten:

”Bumble starter en fond, der støtter kvinders reproduktive rettigheder”

Også Match Group, der blandt andet ejer Tinder, har taget afstand til abortloven og har ligesom Bumble valgt at starte en fond til kvinder, der har brug for assistance til en abort.

Grunden til, at de to datingfirmaer vælger at deltage aktivt i debatten skyldes i høj grad deres yngre brugere. Unge mennesker vil nemlig gerne have selskaber, der tager politisk ansvar, ifølge forsker ved Stanford University Søren Juul Jørgensen.

Uber og Lyft har også en del yngre brugere, der via deres smartphone enkelt og hurtigt kan bestille en taxa igennem deres app. Derfor, er de ligesom dating selskaberne, afhængige af deres unge brugere.

Et større politisk engagment forventes af virksomheder
Uber, Lyft samt Bumble og Match Groups politiske engagement er ikke de eneste eksempler på, at dele af erhvervslivet i USA i højere grad er begyndt at deltage i den politiske samfundsdebat.

Den amerikanske baseball liga, Major League Baseball, besluttede for nyligt at fjerne en allstar kamp fra Georgia, fordi staten har vedtaget nogle kontroversielle valglove.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen