Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Texas starter det store abort-slagsmål

Højesteret har afvist at blokere en kontroversiel abortlovgivning fra Texas. Dermed er kampen om retten til abort nu for alvor rykket op på føderalt niveau og flere sager vil i den kommende tid udfordre om og i hvilket omfang kvinder har ret til abort.

Bølgerne gik mere end almindelig højt, da Højesteret i nat dansk tid hastebehandlede en anmodning om at blokere for en omstridt abortlov fra Texas. En lov, som betyder at kvinder ikke har ret til abort, hvis de er længere end seks uger inde i...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen