Kongressen.com
Feature Premium

Tre spændende startups, du bør holde øje med

Corona-pandemien har ikke fået sat en bremse i udviklingen i Silicon Valley. Simone Okkels har taget temperaturen på de nyeste virksomheder, du bør se nærmere på snart.

Roger.ai

To danskere står bag virksomheden Roger.ai. Cathrine W. Andersen og Christian Rasmussen stiftede Roger.ai i 2017 efter at have bygget én succes sammen allerede, nemlig Assemblage som blev opkøbt af giganten Cisco. Roger.ais hovedsæde er i Danmark, men stifterne tog springet til the Bay Area, hvor de nu har kontor i hippe Dogpatch syd for Downtown San Francisco. Og med medarbejdere i New York kan virksomheden dække de fleste tidszoner, hvor deres kunder befinder sig. 

Roger.ai er en virksomhed i spændet mellem FinTech og SaaS, Software as a Service. Begge områder er nogle af de stærkeste og mest investerede i vertikaler, når det kommer til at sætte penge i spirende virksomheder. Fintech i sig selv er et kæmpe marked i USA på 127 milliarder dollars, et tal som forventes at fordobles allerede i 2023. 

Roger.ai automatiserer bogholderi og regnskab. Alt fra scanning af bilag og regningsgodkendelse til pengestrøm og likviditet. Alt styres centralt fra Roger.ais platform, som kan forbindes til andre SaaS-produkter som kommunikationsplatformen Slack eller cloud-lageret Dropbox. 

Roger.ai har modtaget flere millioninvesteringer. I 2019 modtog de 7,35 millioner dollars, svarende til godt 50 millioner kroner. Blandt deres investorer er eksempelvis velrenommerede Silicon Valley Bank, QED Ventures, BootstrapLabs og danske Morten Strunge. 

Plenty

Det er blevet spået at Agtech vil tage fart i 2020. Den tidslinje er måske en smule optimistisk med en pandemi, men der er ingen tvivl om, at vertikalen er en af de vigtigste at investere i, når man tænker på bæredygtighed og mad nok til en stadig voksende befolkning med mindre og mindre plads til kornmarker og kvæg. 

En virksomhed, der vil både pladsmangel og CO2-udledning til livs er Plenty. Plenty blev stiftet i 2014 af Jack Oslan, Matt Barnard, Nate Mazonson og Nate Storey.

Lige syd for San Francisco har de beplantet deres første indendørs vertikale marker. I et lagerhus hænger række efter række af forskelligt grønt, der gror direkte i et irrigationssystemer, der bedst kan beskrives som levende vægtæpper, hvor robotter og mennesker sammen gror, plukker og pakker salatblandinger. Vandingssystemet bruger mindre end fem procent af, hvad der normalt ville kræves for samme udbytte og mindre end én procent af pladsen. Plenty lover, at deres nyeste systemer kan gro én million planter på én gang på plads svarende til en basketballbane.

Samtidig kan markerne sættes op lokalt, så man kan skære transportkæden væsentligt ned.

Salaterne kan allerede købes i nogle supermarkeder i the Bay Area, og koster faktisk det samme som en konventionel salatblanding, fem dollars, på trods af der ikke er brugt pesticider, og de kan dyrkes året rundt. 

Tonal

Ser man på overraskende store investeringer i en ellers (over)fyldt kategori, så har fitnessstartups kronede dage i 2020. Covid-19 og social distancering har transformeret fitness-branchen. Traditionelle centre kæmper for at overleve, mens Yogabrandet Lululemon har opkøbet hjemmefitness-startuppet Mirror for 500 millioner dollars, og Pelotons salg af internetforbundne spinningscykler er steget kraftigt. 

En af de helt store investeringer, som for nylig blev offentliggjort er i Tonal. Tonal blev stiftet i San Francisco i 2015 af Aly Orady, og er en del af den nye generation af personligt smart fitnessudstyr, der kan integreres i hjem og på kontorer uden brug af meget plads. Den vægmonterede Tonal-skærm bruger elektromagnetisme til at simulere traditionel styrketræning med vægte og kan helt erstatte behovet for at gå i et fitnesscenter og løfte håndvægte og dumbbells. Tonal er, ligesom Peloton, noget af en investering. Maskinen koster 2995 dollars og for 49 dollars om måneden kan man få et abonnement til personlige træningsprogrammer og fitness content. 

Tonal hentede 110 millioner dollars fra blandt andet L Catterton, Amazons Alexa Fund og Delta-v Capital.

Allerede medlem? Log ind her. Har du ingen adgangskode, så klik på "glemt/mangler din adgangskode?" nedenfor:

Læs også

Vejen til 270: Wisconsin

Otto Lykketoft

Digital fundraising er det nye sort

Camilla Sebelius Winther

Valget, der i virkeligheden er vigtigst for din virksomhed

Emil Friis Lauszus

Dyr kampagne: Kandidater sætter annonce-rekord på Facebook

Katrine Villarreal Villumsen

Trump forsøger at gøre olie til et valgtema for at vinde Texas

Christian Damgaard Qvist

Uncle Joe og den danske forbindelse

Kongressen