Kongressen.com
Feature Premium

Tre USA-bøger til efterårsferien

Har du et par efterårsfridage i denne uge er der her lidt litterære anbefalinger til timerne i lænestolen.

Skolernes efterårsferie er i fuld gang, hvilket tit betyder at alle os forældre, tager et par fridage for at kunne være sammen med ungerne. Men midt i mellem ture i skoven, biografen og diverse brætspil, kan man være heldig at have lidt tid, hvor man kan smide benene op og sætte sig med en god bog.
Her følger således tre anbefalinger til bøger om det amerikanske samfund og erhvervsliv.

Evicted af Matthew Desmond
Antallet af amerikanere, der bliver sat på gaden, kommer til at stige i den kommende tid. Behovet for en ny økonomisk hjælpepakke er akut, men har foreløbig lange udsigter. Den bedste bog, der er skrevet om hjemløshed i USA hedder Evicted og er skrevet af Matthew Desmond. Den kom for et par år siden og kan varmt anbefales, hvis man vil forstå, de omfattende negative konsekvenser det har for både samfundet og det enkelte menneske, når man må gå fra hus og hjem.
Køb den her.

Dreamland af Sam Quinones
En af de største sundhedsudfordringer gennem flere år er gået i den offentlige glemmebog, men er stadig både omfattende og alvorlig. Gennem adskillige år har opiod-krisen hærget de amerikanske delstater med adskillige tabte menneskeliv og ødelagte familier til følge. Det er en sundhedskrise, der desperat er brug for at blive håndteret, men som ikke rigtig ser ud til at blive det, desværre. Bogen ‘Dreamland’ er en både tankevækkende og alarmerende bog om en tikkende social- og sundhedspolitisk bombe under det amerikanske samfund.
Køb den her.

America’s Bitter Pill af Steven Brill
Får den omstridte sundhedsreform – i folkemunde kaldet Obamacare – lov at blive stående eller ej? Trump har sagt, at han vil have reformen rullet tilbage, hvis han bliver genvalgt. Biden derimod lover at fastholde og endda udbygge reformen, hvis han vinder valget om tre uger. En af USA’s førende sundhedspolitiske eksperter hedder Steven Brill og han skrev for et par år siden den fremragende bog ‘America’s Bitter Pill’ om en af de varmeste politiske kartofler i USA gennem årtier, nemlig sundhedspolitik. Jeg interviewede Brill i New York i kølvandet på Trumps 2016-sejr og allerede dengang sagde han at sundhedsslagsmålet ville fortsætte i mange år endnu. Det har han ret i – læs bogen og bliv klogere på, hvorfor og hvordan.
Køb den her.

God læselyst og god efterårsferie!

Allerede medlem? Log ind her. Har du ingen adgangskode, så klik på "glemt/mangler din adgangskode?" nedenfor:

Læs også

Vejen til 270: Wisconsin

Otto Lykketoft

Digital fundraising er det nye sort

Camilla Sebelius Winther

Valget, der i virkeligheden er vigtigst for din virksomhed

Emil Friis Lauszus

Dyr kampagne: Kandidater sætter annonce-rekord på Facebook

Katrine Villarreal Villumsen

Trump forsøger at gøre olie til et valgtema for at vinde Texas

Christian Damgaard Qvist

Uncle Joe og den danske forbindelse

Kongressen