Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

USA er mindre polariseret, end vi går og tror

Guvernørvalgene i New Jersey og Virginia viste os, at forestillingen om et totalt polariseret Amerika er forsimplet.

For fire år siden vandt New Jerseys demokratiske guvernør, Phil Murphy, sit første valg. I 2017 blev han båret ind i Jerseys guvernørpalæ med en sejrsmargin på 14.1%-point. En fænomenal sejr. Ved valget sidste tirsdag vandt Murphy blot med 3%-point. En sejr på papiret, men et nederlag i realiteten. Hvordan kan man tabe over 10-point på fire år? Det er alt andet lige ikke lige så godt som forrige valg.

Næsten samme historie udspillede sig i Virginia, hvor Demokraterne med Biden i spidsen vand...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Skrevet af

Otto Lykketoft er bachelor i statskundskab ved Københavns Universitet med særlig fokus på international politisk økonomi. Han har tidligere boet i USA, NYC. Tilknyttet Kongressen.com som nyhedsredaktør.

Læs også:

Litteratur

Svaret faldet prompte når man spørger manden bag Svikmøllen, Søren Anker Madsen, om amerikansk litteratur; intet slår Blade Runner.

Interview

Midtvejsvalget blev aldrig til nogen bølge for Republikanerne. Ifølge en professor hører det fænomen også fortiden til grundet graden af polarisering i USA.

Kultur

Det holdt til tider hårdt, men ikke desto mindre er USA klar til sekstendelsfinalerne i VM efter sejr over ærkerivalen Iran.

Kultur

Lars Ulrich og resten af Metallica er klar med ny single, nyt album og ny turne - som bringer bandet en tur forbi København.

Copyright © 2021 Kongressen