Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Debat

USA har taget førertrøjen af – nu må Europa tage den på

Set i lyset af den seneste tids begivenheder i Afghanistan – USA’s beslutning om at trække sig ud af landet efter 20 års militær tilstedeværelse og de allieredes følgen trop, er det relevant at stille spørgsmålene: Har Europa blot løbet efter USA i alle disse år? Og hvilken rolle vil NATO spille fremover?

Set i lyset af den seneste tids begivenheder i Afghanistan - USA’s beslutning om at trække sig ud af landet efter 20 års militær tilstedeværelse og de allieredes følgen trop, er det relevant at stille spørgsmålene: Har Europa blot løbet efter USA i alle disse år? Og hvilken rolle vil NATO spille fremover?

Edmund Joensen, Medlem af Folketinget for Sambandsflokkurin

Frankrigs præsident Emmanuel Macron konstaterede for nogle år tilbage, at vi ikke længere kan stole på USA – i den forstand, at USA ikke længere har Europa som en topprioritet. Vi kan derfor ikke længere regne med, at de vil varetage vores interesser i samme omfang som før - både, når det gælder sikkerheds- og handelspolitik.

Dette udsagn bliver bekræftet af den nylige tilbagetrækning fra Afghanistan.

For når USA på den ene si...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen