Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

USA kan lære meget af det tyske valg

Hvor ’splittelse’ har været et nøgleord i USA de sidste mange år, har ’konsensus’ været den bærende kraft i Tyskland.

Hvor ’splittelse’ har været et nøgleord i USA de sidste mange år, har ’konsensus’ været den bærende kraft i Tyskland.

Da Olaf Scholz søndag aften erklærede sig som vinder af det tyske valg, skete det på en lang mindre glamourøs måde, end da Biden fortalte omverdenen, at han var USA’s nye præsident.I USA arbejder man med de helt store armbevægelser med buzz-words som ’hope’, ’heal the nation’ og ’make america great again’. Hvis man bad tyskerne om at skrue lidt op for underholdningsværdien i de politiske valgkampe, ville de få deres sauerkraut galt i halsen. Men selvom amerikanernes valgkampe er langt mere ...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Otto Lykketoft er bachelor i statskundskab ved Københavns Universitet med særlig fokus på international politisk økonomi. Han har tidligere boet i USA, NYC. Tilknyttet Kongressen.com som nyhedsredaktør.

Læs også:

Premium

Ifølge Rasmus Søndergaard fra DIIS vil et fåtal af republikanere i Repræsentanternes Hus forsøge at begrænse USA's støtte til Ukraine.

Interview

Superliga-klubben Lyngby BK har solgt angriberen Emil Nielsen til californiske Orange County SC. Kongressen.com har taget en snak med danskeren om sit amerikanske eventyr.

Interview

Hemingway, McCullers, Steinbeck, O'Connor, Salinger, Strout? Mulighederne var mange, før bogaktuelle Jesper Wung-Sung landede på John Fante som sin yndlings amerikanske forfatter.

Obamaland

Hør syvende afsnit af Obamaland om økonomien og ledigheden her.

Copyright © 2021 Kongressen