Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Courtroom

Højesteret godkender Alabamas nye valgdistrikter

Alabamas nye valgdistrikter er ikke ulovlige, lyder vurderingen fra Højesteret efter 5-4 afstemning.

Alabamas nye valgdistrikter er ikke ulovlige, lyder vurderingen fra Højesteret efter 5-4 afstemning.

I en snæver 5-4 hasteafgørelse besluttede et flertal af Højesteretsdommerne den 7. februar at Alabamas nye valgdistrikter ikke er ulovlige, og derfor behøver de alligevel ikke at blive ændret før midtvejsvalget i år.

Mandag aften satte Højesteret det første punktum i sagen, Merrill v. Milligan, mellem Alabama og en række af delstatens vælgere. Afgørelsen betyder at Højesteret, modsat de lavere retsinstanser, ikke vil ændre på Alabamas nye valgdistrikter, som Alabamas republikansk kontrollere...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Business

Den amerikanske jobskabelse brager derudaf - og det i et omfang, som er overraskende, lyder vurderingen fra Nykredits Frederik Engholm.

Politisk analyse

Sagen om klassificerede dokumenter martrer den amerikanske præsident og intet tyder på at hverken Biden eller hans team kan lukke sagen.

Business

Målet fra Centralbanken er fortsat klart: inflationen skal bekæmpes. Men der er skruet ned for den barske retorik, lyder analysen fra Mikael Milhøj.

Interview

I dag udkommer Niels Krause-Kjær med fjerde bind i successerien om journalisten Ulrik Torp. Vi har i den forbindelse spurgt indtil Krause-Kjærs yndlings amerikanske...

Copyright © 2021 Kongressen