Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Kultur

“Vi har ikke set de sidste Jane-netværk i USA, desværre”

I dag har filmen “Call Jane” premiere – og selv om historien foregår for 50 år siden er dens indhold reaktualiseret efter tilbagerulningen af Roe v. Wade.

I dag har filmen "Call Jane" premiere - og selv om historien foregår for 50 år siden er dens indhold reaktualiseret efter tilbagerulningen af Roe v. Wade.

I dag har filmen "Call Jane" med Elizabeth Banks og Sigourney Weaver i hovedrollerne dansk premiere. Filmen handler om et hemmeligt abortnetværk i USA, der i årene op til Højesterets afgørelse i Roe v. Wade-sagen, hjalp kvinder med at få en abort, selv om det var forbudt. Nu, knap et halvt århundrede efter Roe v. Wade-afgørelsen, har den nuværende amerikanske Højesteret truffet beslutningen om at tilbagerulle den kendelse, der ellers har sikret kvinder ret til abort siden 1973, uanset hvor de b...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Læs også:

Politisk analyse

En af de mest toneangivende stemmer i amerikansk udenrigspolitik er død - Henry Kissinger blev 100 år

Courtroom

Tidligere allierede har vendt sig mod Trump og har givet opsigtsvækkende vidneudsagn

Politisk analyse

Kennedy-familien fordømmer hans kampagne, som ikke desto mindre har vind i sejlene - på trods af en yderst lemfældig omgang med sandheden.

Interview

Opiodkrisen hærger og er efterhånden så omfattende, at den formentlig ikke kan udryddes, men kun nedbringes, lyder analysen fra ekspert.

Copyright © 2021 Kongressen