Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Kultur

“Vi har ikke set de sidste Jane-netværk i USA, desværre”

I dag har filmen “Call Jane” premiere – og selv om historien foregår for 50 år siden er dens indhold reaktualiseret efter tilbagerulningen af Roe v. Wade.

I dag har filmen "Call Jane" premiere - og selv om historien foregår for 50 år siden er dens indhold reaktualiseret efter tilbagerulningen af Roe v. Wade.

I dag har filmen "Call Jane" med Elizabeth Banks og Sigourney Weaver i hovedrollerne dansk premiere. Filmen handler om et hemmeligt abortnetværk i USA, der i årene op til Højesterets afgørelse i Roe v. Wade-sagen, hjalp kvinder med at få en abort, selv om det var forbudt. Nu, knap et halvt århundrede efter Roe v. Wade-afgørelsen, har den nuværende amerikanske Højesteret truffet beslutningen om at tilbagerulle den kendelse, der ellers har sikret kvinder ret til abort siden 1973, uanset hvor de b...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Written By

Læs også:

Interview

Ifølge Jonas Parello-Plesner er det ikke uden symbolsk betydning, at Mette Frederiksen besøger Det Hvide Hus på Grundlovsdag.

Podcast

Hør Reaganland om Reagans eftermæle og hvordan Det Republikanske Parti blev The Party Of Reagan her.

Feature

På mandag besøger Mette Frederiksen Joe Biden i Det Hvide Hus. Kongressen.com giver dig her et overblik over statsministerbesøgene gennem tiden.

Interview

Vi er blinde over for vores egen samtid og det er et problem i den aktuelle situation med krigen i Ukraine, vurderer Samuel Rachlin.

Copyright © 2021 Kongressen