Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Danmark & USA

“Vi truede med at gå i opløsning, hvis vi ikke kom til USA”

En gang var han det Gasolin’ selv kaldte en ‘American Dane’ – men det er gået lidt over med årene, fortæller Franz Beckerlee.

(foto: Kongressen.com)

De fleste, der har set videoer med det legendariske danske rockband Gasolin' tilbage fra 1970'erne, har set bandets guitarist, Franz Beckerlee, i en jakke med striber og stjerner, som var det en amerikansk flag. Og hører man interviewbidder med den dengang langhårede musiker, var det ofte ord på engelsk, der kom ud af munden på ham, for som bandets forsanger, afdøde Kim Larsen, sagde i dokumentarfilmen om bandet fra 2006: 'Han talte jo engelsk hele tiden.'

Helt så meget engelsk som han en g...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Læs også:

Interview

USA og vesten tog ikke den russiske trussel alvorligt nok, lyder analysen fra direktøren i Alliance Of Democracies, Jonas Parello-Plesner.

Feature

Som den første amerikanske præsident tog Richard Nixon på statsbesøg i Kina. Et besøg, som fik stor betydning på både kortere og længere sigt.

Business

I løbet af de første to år som præsident, fik Joe Biden vedtaget store økonomiske reformer - men nu er det gået i stå.

Feature

I mange år var der ingen grænser for, hvor længe man kunne være præsident. Men det ændrede sig den 27. februar 1957.

Copyright © 2021 Kongressen