Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Wilders: ‘Folk er trætte af den politiske elite i USA og Europa’

Den hollandske højrefløjspolitiker Geert Wilders er blandt gæsterne ved det republikanske partikonvent i Cleveland. Kongressen.com fangede ham til et hurtigt interview om anti-establishment bølgen i USA og Europa

CLEVELAND, OHIO: Den hollandske højrefløjspolitiker Geert Wilders er på plads ved det republikanske partikonvent i Cleveland i disse dage. Modsat mange andre europæiske politikere støtter Wilders Trumps kandidatur. I dette interview med Kongressen.com, fortæller han hvorfor.

Hvorfor deltager du i det republikanske konvent?
“Jeg er blevet inviteret til at deltage, hvilket jeg er meget stolt af. Det er virkelig hjertet af det amerikanske demokrati. Jeg skal mødes med en masse mennesker her og er meget stolt over at være her.”

Du støtter Donald Trump. Hvorfor?
“USA står over for mange af de samme problemer som Europa gør. Ikke mindst en misrepræsentation af den politiske elite. Folk føler ikke længere nogen forbindelse til de mennesker, der leder deres lande. De føler, at deres problemer, hvad end det handler om jobs, kriminalitet, immigration eller terrorisme – vi har nærmest terrorhandlinger hver uge, nogen gange dagligt – at de ikke er repræsenteret. Og at deres problemer ikke bliver håndteret som de burde. Det gør folk vrede. Det amerikanerne kalder ‘blue collar’-klassen er ikke så anderledes fra dem i mit hjemland. Det er derfor Mr. Trump er så populær her i USA og grunden til at partier som mit er så populært. Og vi ser det i flere andre lande i Europa. Folk er trætte af eliten og de gamle politiske partier. De vil have ledere, der repræsenterer dem og som vil tage hånd om deres problemer.”

Både du og Donald Trump er modstandere af TTIP. Er det en af grundene til at du støtter Trump, så frihandelsaftalen mellem USA og EU ikke bliver til noget?
“Jeg synes handel skal være et bilateralt spørgsmål. Jeg vil ikke have EU til at blande sig. Det er ikke en sag for kommissærerne. Folk ved ikke engang, hvem de er. Og de skal ikke styre vores handelspolitik. Jeg vil gerne have frihandel, men bilateralt. Ligesom den måde Schweiz har det. Så ja til frihandel, men nej til TTIP.”

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen