Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Interview

Amerika ifølge Jimmy Fallon

Donald Trump interviewer Donald Trump. Lyder det som en sketch? Det er det også. Muligvis en af de mest berømte politiske sketches længe faktisk. Og manden bag, ja, det var som så ofte før kongen af parodier, værten på ’The Tonight Show’, Jimmy Fallon

Det er lidt med Jimmy Fallons sketches, som det er med fransk rødvin. Det er svært at nævne lige netop én enkelt favorit, og såfremt du gør det, kan du være sikker på, at dine venner og bekendte har en anden end du selv har.

For paraden af Fallon-sketches gennem årene er snart så mange, at det stort set er umuligt at vælge. Skal man tage den, hvor han jodler i takt med Brad Pitt? Skal man tage den, hvor han danser ’far-dans’ med Chris Christie? Eller måske den, hvor han forklarer hashtag-konceptet med Justin Timberlake? Man kunne jo også tage den, hvor han danser ’tight pants’ med Jennifer Lopez? Eller måske bare tage en af de sidste i rækken, den som nåede hele vejen fra NBC’s Studie 6B på Rockefeller Plaza på tværs af Atlanten til de danske nyhedssider, nemlig den, hvor han udklædt som Donald Trump interviewer den virkelige Donald Trump. Så går man i hvert fald ikke helt galt i byen.

I godt halvandet år har 41-år Fallon henrykket amerikanerne med sine parodier, sine skæve musikalske påfund og sin kulsorte humor. I godt halvandet år har han sørget for, at amerikanerne gik i seng med et smil på læben. Og i godt halvandet år har han bevist, at NBC så rigtigt, da de valgte ham som Jay Lenos afløser.
Sidstnævnte opgave, er så langt fra noget, man bare lige gør. Spørg bare Conan O’Brien, der tilbage i 2009 blev kørt i stilling som Lenos afløser på ’The Tonight Show’. Den rødhårede O’Brien var i forvejen kendt i talkshow-kredse, og selv om det ville kræve noget særligt at kæmpe sig ud af Lenos kolossale skygge, var de fleste enige om, at Conan O’Brien ville magte opgaven. Men nej. Dårligt var programmet i luften, for seerne taktfast brokkede sig over den nye afslutning på tv-dagen, og forlangte Leno tilbage og O’Brien derhen, hvor pebret gror. I første omgang holdt NBC dog fast i den nye mand, om end ikke længere end da Lenos nye show ’The Jay Leno Show’ også begyndte at ligne et flop, røg O’Brien ud af vagten og Leno gjorde comeback som Tonight Show-vært. Hentet tilbage fra et begyndende otium til et program, hvis ledelse havde signaleret, at man var klar til et generationsskifte.

O’Brien-misæren gjorde, at NBC i de følgende år forberedte sig minutiøst, inden man – for anden gang – kørte Jay Lenos afløser i stilling. Valget faldt denne gang på den unge vært på talkshowet ’Late Night’, den på det tidspunkt 39-årige Jimmy Fallon. En ung new yorker, der efter en omtumlet karriere nu for alvor havde fået luft under late night vingerne. Ikke mindst takket være nogle eminente parodier og sketches. Og den 17. februar 2014 rykkede Fallon fra et skrivebord til et større, da ’Late Night’ blev byttet ud med ’The Tonight Show’.

Et bytte, som både Fallon, NBC og seerne var og fortsat er ganske godt tilfredse med. Fallon stortrives tydeligvis i rollen som amerikanernes late night underholder. NBC nyder, at de, efter et kikset forsøg, nu har fået gennemført et vellykket generationsskifte på ’The Tonight Show’. Og seerne, ja, de hygger sig gevaldigt med de daglige jokes, som Fallon og gæster serverer dem.

Af samme grund valgte NBC for nyligt at forlænge Fallons kontrakt, så den nu først udløbet i 2021. Hvilket både seere, NBC og Fallon nok er ganske godt tilfredse med. Det betyder nemlig, at seerne også i årene der kommer kan se frem til en perlerække af parodier. Ikke mindst af den politiske slags. For selv om Donald Trump med stor sandsynlighed ikke blive præsident Obamas afløser, så er der ganske stor sandsynlighed for, at vi ikke har set byggematadoren portrætteret af Jimmy Fallon for sidste gang. Og spørger man både Trump og Fallon om, hvad man kan forvente af dette, kan svaret i sagens natur kun lyde således:
”It’s gonna be huuuuuuuge!”

Written By

Anne Nygaard er bachelor i globale studier fra Aarhus Universitet med speciale i amerikansk populærkultur. Tilknyttet Kongressen.com som kulturskribent.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen