Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Arrangement om Kennedys sikkerhedspolitiske team

I anledning af udgivelsen af bogen ”JFK 100”afholder Kongressen.com, Atlantsammenslutningen og Olfi et arrangement om tre af præsident Kennedys sikkerhedspolitiske rådgivere. Arrangementet foregår mandag den 15. maj kl. 16:30 på Forsvarsakademiet.

Præsident Kennedy var præsident i en højspændt periode i forholdet mellem USA og Sovjetunionen. Den Kolde Krig var flere gange ved at blive varm, mens JFK sad i Det Hvide Hus. Sovjetunionen byggede Berlin Muren og under Cuba-krisen bragte verden til randen af atomkrig. Samtidig begyndte USA den lange vej mod en omfattende krig i Sydøstasien.
Men hvem sad ved siden af John F. Kennedy, og rådgav ham i disse krise situationer?

I anledning af udgivelsen af bogen “JFK 100” afholder Kongressen.com, Atlantsammenslutningen og Olfi et arrangement om tre af John F. Kennedys sikkerhedspolitiske rådgivere. Tre af bidragyderne til bogen vil med udgangspunkt i deres kapitler fortælle om centrale sikkerhedspolitiske rådgivere, deres liv og politiske indflydelse.

Lars Bangert Struwe: National Sikkerhedsrådgiver McGeorge Bundy
Peter Ernstved Rasmussen: Forsvarschef Maxwell Taylor
Philip Chr. Ulrich: Forsvarsminister Robert McNamara

Ordstyrer vil være Anders Agner Pedersen, som er redaktør på bogen.

Arrangementet foregår på:
Svanemøllens Kaserne
Ryvangs Allé 1
2100 København Ø
Bygning 75

Tilmelding sker til tilmelding@atlant.dk

Bogen “JFK 100” udkommer onsdag den 10. maj på forlaget Turbine. Det er den ultimative, danske JFK-bog. En bog, der ikke bare fortæller historien om JFK selv, men også præsenterer læserne for hans familie, hans stab og begivenhederne i hans liv og præsidentembede. De forskellige bidragydere har alle særlige fagkompetencer inden for lige netop deres kapitelområde.

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen