Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Bliver New York enden på Bernies momentum?

Efter flere ugers medvind med sejre i flere delstater, er Bernie Sanders i modvind i New York. Her står Hillary Clinton til en klar sejr ved tirsdagens primærvalg. Kongressen.com var med, da Sanders forsøgte at ændre New York´ernes mening ved endnu et velbesøgt vælgermøde

NEW YORK CITY: “Bernie! Bernie! Bernie!”, lyder det taktfast fra det enorme menneskehav. Hundredvis af blå skilte med Bernie Sander’s slogan – A Future to Believe in – ryger straks i vejret, da den 75-årige senator træder ind på scenen under den ikoniske triumfbue i Washington Square Park, New York.

Forinden havde de omkring 27,000 New Yorkere, der var mødt op til rallyet, ventet i flere timer, men det gjorde ikke begejstringen mindre. “Han er sådan en kandidat, der kun kommer en gang i ens levetid,” siger Anna Verastequi, en passioneret Sanders tilhænger fra New Jersey.

Her i Washington Square Park ligner Sanders en vinder.

“Der er ingen tvivl om, at vi har momentum,” brøler han fra scenen, mens hele pladsen jubler.

“Når jeg ser den her fantastiske menneskemængde, er jeg sikker på, at vi vinder New York,.”

Momentum er noget, Bernie Sanders har snakket en del om på det sidste. Han har ganske rigtigt vundet i syv af de sidste otte stater, senest Wyoming. Men i det store billede, har Hillary Clinton stadig en klar føring, og i New York ser det heller ikke godt ud.

Ifølge de seneste meningsmålinger står Clinton til at vinde ved tirsdagens primærvalg med 55 procent af stemmerne mod 41 procent til Sanders. Senatoren fra Vermont har halet ind på Clinton i landområderne i Upstate New York, men mere end to tredjedele af de demokratiske stemmer skal hentes i byen, og her fører den tidligere udenrigsminister stort. Clinton står også stærkt blandt minoritetsgrupper, der er en store vælgergrupper i områder som Brooklyn, Queens og Bronx.

Udfaldet i New York er afgørende for begge parter. Sanders kan sælge en sejr eller et tæt resultat som endnu et bevis på hans momentum. For Clinton er en sejr en kærkommen mulighed for et fokusskifte, der kan sætte en stopper for Sanders’ snak om momentum.

Indtil videre ligner det en sejr for Clinton.

Det lader dog ikke til at genere de fortrinsvis unge tilhængere i Washington Square Park. De tror på Sanders’ momentum – også i New York.

“Vi har stadig en uge til at ændre på det,” siger 20-årige Oscar Salazar, der skal stemme for første gang og er klædt i Bernie-merchandise fra top til tå. “Vi skal ud og banke på en masse døre og sprede ordet om Bernie. Jeg tror på det.”

Kirstine Biltoft-Knudsen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og American University of Beirut. Har tidligere arbejdet for TV-Avisen og TV2 Nyhederne, og er i dag bosiddende i New York. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigspolitisk skribent. Mail: kb2824@columbia.edu

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen