Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Bob Graham: ‘Valget har aldrig været vigtigere’

Efterårets præsidentvalg er det vigtigste i moderne tid. Sådan lød det fra den mangeårige senator og guvernør i Florida Bob Graham, da Kongressen.com mødte ham på Demokraternes partikonvent.

PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA: Tidligere senator og guvernør i Florida, Bob Graham, er en erfaren herre i Det Demokratiske Parti, der både har været formand for Senatets udvalg for Efterretninger i kølvandet på 9/11 og Kommissionen for Forhindring af Spredning af Masseødelæggelsesvåben og Terrorism. Med sin store sikkerhedspolitiske erfaring er han bekymret over udsigten til et Trump-præsidentskab og en valgkamp, som han frygter vil splitte landet i en tid, hvor amerikanerne burde stå sammen. Det sagde han, da Kongressen.com mødte ham til Demokraternes Partikonvent i Philadelphia.

Hvorfor er det her valg så vigtigt?
“USA har ændret sig dramatisk i det sidste årti. Og resultatet af det her valg vil bestemme, hvor de forandringer vil lede os hen. Valget har aldrig været skarpere skåret op i et moderne præsidentvalg.”

Hvad er det, du frygter vil ske, hvis Donald Trump vinder?
At vi kommer ud af dette valg som en splittet nation. Jeg frygter, at hvis Trump tager sin opførsel fra primærvalgene med ind i præsidentvalget, så vil det fremmedgøre dele af befolkningen – specielt blandt dem fra forskellige nationale og etniske baggrunde – i en tid, hvor vi istedet burde arbejde for at bringe alle amerikanere sammen.

Men det lader til, at den splittelse også er der internt i Det Demokratiske Parti?
Det er nærmere en stilmæssig forskellighed og nærmest en generationskløft fremfor den mere fundamentale splittelse, Donald Trump har baseret sin kampagne på.

Mener du, at I har formået at forene partiet her på konventet?
Det synes jeg, at vi har, men det er klart, at vi stadig har arbejde at gøre. Men jeg tror, at 85 procent af Sanders-tilhængerne i sidste ende vil stemme på Hillary Clinton.”

Hvad er dine tanker om denne historiske aften?
“For første gang i USA’s over 200-årige historie har vi en kvindelig præsidentkandidat for et større politisk parti. Som far til fire døtre er jeg meget stolt af det her øjeblik.”

Kirstine Biltoft-Knudsen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og American University of Beirut. Har tidligere arbejdet for TV-Avisen og TV2 Nyhederne, og er i dag bosiddende i New York. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigspolitisk skribent. Mail: kb2824@columbia.edu

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen