Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Interview

Brian Sandoval – Republikaneren, der også gør Demokraterne glade

Brian Sandoval er en bemærkelsesværdig mand. Han var den første latinamerikanske guvernør i Nevada, han er republikaner, men omfavner Obamacare, og han er rygende populær – bare ikke hos sit eget parti.

Håret er sat med pomade, smilet er Hollywood-hvidt og huden let solbrun. Men det er ikke kun solen, der har farvet Brian Sandoval. Begge hans forældre var latinamerikanere, og Brian Sandoval er dermed staten Nevadas første latinamerikanske guvernør. Han var også statens første latinamerikanske forbundsdommer, før han 2. november 2010 blev valgt til guvernør, en succes han gentog i 2014, hvor han blev genvalgt med hele 70 % af stemmerne.

Han er en populær herre, den latinamerikanske republikaner. Men ikke længere så populær i sit eget parti.

Barn af middelklassen
Brian Sandoval er barn af middelklassen – moderen var sekretær og senere lærer, og faderen knoklede hele livet som flymekaniker. Den 5. august 1963 fik de Brian. Forældrene flyttede fra Redding, Californien, til Reno i Nevada i håb om større muligheder. Her i The Silver State gik Brian i highschool og fik sit første job, hvor han rengjorde fårefolde. Han fik sin bachelor på University of Nevada og flyttede til Ohio, hvor han fik en uddannelse som advokat, mens han ved siden af skolen arbejdede i et hospitalscafeteria.

Siden åbnede han sit eget advokatfirma, blev i 1994 statslovgiver, senere valgt som den yngste formand for Nevada Gaming Commission nogensinde, sad som rigsadvokat fra 2003-2005, og dernæst som forbundsdommer indtil han slog Jim Gibbons i 2010 og trådte til som guvernør i Nevada.

Brian Sandoval har levet den Amerikanske Drøm. Den drøm forsøger han nu at give videre til Nevadas godt 2,9 millioner borgere.

Den største skattehævelse nogensinde
Blandt indbyggerne er han populær. Men indbyggerne i Nevada er primært demokrater. Brian Sandoval er republikaner. Det er hans i store træk anti-ideologiske indstilling, der har trukket vælgere. Siden han trådte til i januar 2011 har han givet støtte til lovlig abort, omfavnet Obamacare, besluttet at gøre en ende på statens juridiske kamp mod ægteskaber mellem folk af samme køn og brudt kampagneløftet om at sænke skattehævelserne fra 2009 i 2013 – alt sammen noget som er fint med indbyggerne i Nevada, men som er bandlyst hos Republikanerne.

Specielt skatterne har været svære for partiet at sluge. Ikke nok med at sænkelsen af skatten fra 2009 blev udskudt med to år, så offentliggjorde Brian Sandoval i hans seneste State of the State-tale at igangsætte statens største skattehævelse nogensinde. En skattehævelse som skal sikre 1,1 milliarder dollar i indtægter.

En stor del af statens indkomst kommer nemlig fra turisme og spilindustri. Brian Sandoval vil med de nye skatter modernisere økonomien og give skoler og skattesystem en ordentlig overhaling.

Skolerne skal sikre fremtiden
Uddannelse er en af hans helt store mærkesager og pengene fra skattehævelserne skal især gå til folkeskolerne, give flere penge til engelsksproget uddannelse og programmer til særligt dygtige elever, samt sikre en udvidelse af heldagsbørnehaven. Han vil ikke bare sikre Nevada de næste to år, men bygge en stat til de fremtidige generationer.

Demokraterne klapper i hænderne, mens Republikanerne forholder sig lunkne. Men noget gør Brian Sandoval rigtigt.

I 1996 vandt han ”Broche de Oro”-prisen af Hispanics in Politics, ”Torch of Liberty”-prisen i 2003 af the Anti-Defamition League og the Latino Coalitions pris ”Most Influential Hispanic in the U.S” i 2004.

Nu efter sin State of the State-tale i januar i år, som blev kaldt både ambitiøs og en af de bedste taler nogensinde, er Brian Sandoval selv blevet kaldt en af de mest talentfulde guvernører.

Ikke nok med det, så er han listet som mulig vicepræsidentkandidat for Republikanerne til næste præsidentvalg, måske endda muligt præsidentkandidat.

Written By

Simone Okkels er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole med speciale i tech, innovation og startup. Forfatter til e-bogen 'Støvet I Californien'. Bor til daglig i den nordlige del af Californien og er tilknyttet Kongressen.com som tech-analytiker. Sokkels@gmail.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen