Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Clintons overlegne sejrsfest i New York

Hillary Clinton vandt en overbevisende sejr på hjemmebanen New York. Kongressen.com var med, da Hillary Clinton fejrede sejren sammen med sine mange støtter på Sheraton Hotel i hjertet af Manhattan

Af Kirstine Biltoft-Knudsen og Morten Buttler

NEW YORK CITY: Musikken afslørede det hele. Da valgresultatet ved tirsdagens primærvalg i New York stod klart, fejrede de mange tilhængere til Hillary Clintons valgfest den massive sejr til tonerne af “Signed Sealed Delivered.” Stemningen var euforisk, da Clinton endelig gik på scenen sammen med tidligere præsident Bill Clinton, datteren Chelsea og svigersøn Mark Mezvinsky. “Tak New York,” råbte hun, men hun kunne næsten ikke overdøve jubelråbene fra den tætpakkede sal på hotel Sheraton ved Times Square.

Staten, som to gange har sendt Clinton på senatet som deres repræsentant, hjalp påny den tidligere førstedame og udenrigsminister mod en valgsejr. Clinton nuppede 57,4 procent af stemmerne mod Bernie Sanders’ 42,6 procent.

“New York har altid haft min ryg,” sagde den tidligere New York senator, da hun havde fået ørenlyd. “Jeg vil også altid have Jeres.”

I flere timer inden valgresultatet stod endeligt klart, havde de omkring 1000 tilhængere og frivillige på Hotel Sheraton i New York varmet op til en sejrsfest. Utallige Hillary-badges og andet Clinton merchandise blev flashet blandt de mange fremmødte, der sang slagsange som “Madam President” og “She’s with us, I’m with her”.

Og ifølge flere af tilhængerne, har sejren et større perspektiv end aftenens primærvalg.

For dem er Hillary Clinton ikke blot vinderen i New York, hun er allerede Demokraternes næste præsidentkandidat.

“Jeg er lykkelig. Jeg tror 100 procent på hun bliver den næste præsident,” sagde Sylvia Torres, der var kommet hele vejen fra Californien for at arbejde som frivillig for Hillary-kampagnen.

Selvsikkerheden gik igen hos aftenens talere, der både talte New Yorks demokratiske guvernør, Andrew Cuomo, og borgmester Bill de Blasio. Begge talte ikke om “hvis” men om “når” Hillary Clinton officielt bliver partiets præsidentkandidat, og borgmester Bill de Blasio skabte vild eurofi, da han forsikrede, at Hillary “går ind ad døren til 1600 Pennsylvania Avenue,” adressen på Det Hvide Hus.

Clinton brugte da også en del af aftenens tale på at tale om det valg, der venter til november. “Sejren er i sigte,” konstaterede hun og forsøgte at række ud til Sanders’ vælgere. “Jeg tror, at der er meget mere der forener os, end der skiller os,” sagde hun til stor jubel fra salen.

Med aftenens massive sejr lukker Clinton en af Sanders’ få tilbageværende chancer for at sætte en kæp i hjulet på hendes nominering. Sanders’ kampagne havde arbejdet hårdt på et godt resultat i New York. Men trods to propfyldte rallys med op mod 28,000 tilskuere, formåede senatoren fra Vermont aldrig at ryste ved det faktum, at Clinton, der var senator i byen igennem otte år, ville ende som aftenens sejrskvinde. Selv i bydelen Brooklyn, hvor Sanders er født, løb Clinton med cirka 60 procent af stemmerne, og det var da også sigende, at Sanders slet ikke opholdt sig i New York på valgaftenen.

Matt Skinner, en 32-årig advokat fra Manhattan, var blandt de mange fremmødte, som havde håbet, at en magtdemonstration fra Clinton ville tvinge Sanders til at opgive sit kandidatur.

“Efter i aften står det klart, at han ikke kan vinde, og nu må det være på tide, at han trækker sig,” lød det fra Skinner kort før Clinton indtog podiet til sin hyldest.

Meget passende forlod Clinton familien og resten af den Demokratiske elite scenen sammen til tonerne af Queens’ mega hit Another One Bites the Dust.

Kirstine Biltoft-Knudsen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og American University of Beirut. Har tidligere arbejdet for TV-Avisen og TV2 Nyhederne, og er i dag bosiddende i New York. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigspolitisk skribent. Mail: kb2824@columbia.edu

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen