Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Covfefe og heksejagt

På trods af covfefe kikseren, fortsætter Donald Trump stilen på de sociale medier som hidtil.

Af Anna Skovlunde og Nora Sina

Donald Trump har nu været præsident i fem måneder. Det kan man ikke just se på Twitter. Hans tweets er stadig aggressive overfor hans modstandere og retfærdiggørende overfor hans egen person. Man kan også i dag sætte spørgsmålstegn ved, hvorvidt presserådgivere er inde over hans brug af sociale medier, når udtryk som ”covfefe” kan postes af præsidenten.

Covfefe
Den 31. Maj tweeter Donald Trump ”Despite the constant negative press covfefe”.
Derefter eksploderede Twitter i latterliggørelse af præsidenten og det ukendte begreb “Covfefe”, som ingen kender betydningen af.
Nogen timer senere fremstår det som om, at Trump føler sig nødsaget til at reagere på sit eget volapyk ved at starte en gættekonkurrence, hvor han inviterer til at gætte betydningen af ”covfefe”. Men det er for sent – Twitterkikset er fuldkomment.
På trods af en oplagt mulighed for at udstille Trumps brug af de sociale medier i hans embede, udnytter Demokraternes officielle twitterprofil på ingen måde chancen.
Den strategi vælger Trump ikke selv. Mange af hans tweets er stadigvæk angreb mod Hillary Clinton, selvom valgkampen er forbi.

Witch Hunt
Når man tager på opdagelse på Trumps twitterprofil, kan man let få indtrykket af, at Trump bevæger sig i en parallelverden. På trods af udmeldelse af Paris Aftalen, forhandlinger med Cuba og stridigheder i NATO handler hans tweets primært om ham selv. Man får det indtryk, at hele verden er imod ham og hans retfærdighedsfølelse er stærkt udfordret. Det er især – igen – mediernes hetz mod ham og hans familie, som Trump fokuserer på. Malerisk bruger han i flæng begrebet ”Witch Hunt” til at illustrere, hvad der sker i USA lige nu. Et eksempel:
”I am being investigated for firing the FBI Director by the man who told me to fire the FBI Director! Witch Hunt”
Også I de nuværende undersøgelser omkring Trumps forbindelser til Rusland føler han sig uretfærdig behandlet og giver følelserne frit løb på Twitter. Ifølge Trump bør Hillary Clintons forbindelser til Rusland nemlig undersøges – ikke hans egne såkaldte ”no dealings”.

Samme stil
Ellers kører det derud af, som det plejer. Det er stadig på Twitter at Trump kæmper kampen som var det valgkamp. Militæret hyldes, Hillary kritiseres og #MAGA (Make America Great Again) bruges flittigt.
Meningsmålinger med stor tilslutning til hans person postes, og de sociale medier fejres som hans medier. De etablerede medier er ifølge Trump nemlig frontkæmpere i Witch Hunten. I takt med stigende antal følgere på de sociale medier tweeter han, hvordan han nu fuldstændig kan undgå den etablerede presse. Når der dog henvises til de traditionelle medier, er det primært til TV-udsendelsen Fox and Friends på Foxnews. Ikke mindst når datter Ivanka giver interviews og støtter op om fars politiske projekt.

Det er stadig op til folks egen fantasi at gætte sig til, hvad covfefe reelt betyder.

Written By

Anna Hornshøj studerer statskundskab ved Københavns Universitet med særlig fokus på internationale relationer. Tilknyttet Kongressen.com som redaktionssekretær. Mobil: 51169690 Mail: annaskovlunde@gmail.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen